Savojské kotlety s jablky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 4 názory

56

Suroviny

4 vyšší vepřové kotlety
4 jablka
4 menší cibule
jádra z 24 vlašských oříšků
1 dcl smetany na šlehání
lžičku rozinek
kořenící sůl na steaky
zázvor
skořici
olej
Rýži Lagris
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu nařízneme až ke kosti, vytvoříme v ní kapsu, kterou naplníme vyloupanými ořechovými jádry, rozinkami a plátky kyselých jablek lehce poprášenými skořicí. Kapsu uzavřeme párátkem nebo jehlou.

  2. Kotletu obalíme v kořenící soli na steaky, okořeníme zázvorem a prudce opečeme po obou stranách.

  3. Zapékací misku vyložíme kolečky cibule a plátky jablek, vložíme kotlety a poklademe je zbylou cibulí a jablky.

  4. Pečeme pod alobalem asi 3/4 hodiny, pak alobal odstraníme, přelijeme smetanou a dalších 1/4 hodiny dopékáme.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží, kterou jsme orestovali s rozinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Savojské kotlety s jablky

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no ja som vlastne jednu kotletu pomaly prerezuvala a vznikli mi dve tenke, bolo to aj rychle hotove

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Aha!! No, to je fajn, žes to vyfotila sepnuté těmi špejlemi. Takže to vlastně znamená, že v tomhle případě potřebujeme více kotlet, ale to nevadí, já kotlety můžu, nejsou tak tučné a opravdu se s tím dá dělat dost věcí. Díky, vybusna.;-)Zapamatuji si to. No a samozřejmě, máš plus, tys teda dnes válela!!:-)):yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    zvlast chcem upozorni janu r..na tento sposob vytvarania masovej kapsy...si pamatam , ze ona sa raz stazovala, ze ma maso v mraznicke uz narezane a nasackovane a nemoze robit plnene kotlety.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    toto jedlo je vynikajuce...skutocne vynikajuce...ochutnala som len trosicku ked som otvarala kapsu...manzel bude mat na veceru...nemohla som rano kupit v blizkosti vhodne maso, tak som si tu kapsu *usila*:-8. nakrajala som si tenke filetky a zospendlila sparatkami...pokial nema z tych kapies co vytiect, tak uz nebudem robit inak, pretoze sa mi dovnutra zmestilo o nieco viac, ako ked si tu kapsu vytvaram ostrym nozom priamo dovnutra masa.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo