Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 60-100 minut,podle použitého nádobí k dušení 4 porce Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

4 silnější plátky hovězí roštěnky
1 lžíce sádla nebo 2 lžíce oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
1 sklenka Boloňské omáčky
1 mrkev (nakrájená na drobné kostičky)
1 silnější plátek celeru (nakrájený na drobné kostičky)
10 olivy ve slaném nálevu rozkrojených na polovinu
1 lžička škrobu (rozmíchat ve vodě)
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa paličkou na maso mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Zlehka osolíme a opepříme.

  2. Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme do sklovita orestovat cibuli s česnekem.

  3. Vložíme roštěnky, které necháme prudce po obou stranách zatáhnout. Přidáme omáčku, mírně podlijeme horkou vodou a promícháme. Pod pokličkou na slabém plameni dusíme přibližně 80minut doměkka. Doba dušení závisí na kvalitě a stáří masa. Během dušení přiléváme po trochách horkou vodu.

  4. 10minut před koncem přidáme mrkev, celer a olivy.

  5. Měkké plátky vytáhneme, uchováme v teple a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Minutu provaříme a podle potřeby dochutíme.

  6. Podáváme nejlépe s dušenou rýží.

  7. Pokud budeme plátky připravovat v papiňáku, budeme postupovat stejně. Jen po přidání omáčky k zatáhlému masu vše podlijeme 200ml horké vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Až se hrnec natlakuje, ubereme plamen na minimum a dusíme 40minut. Poté hrnec ochladíme a otevřeme. Přidáme ostatní suroviny,promícháme a slabým varem dusíme ještě 10minut.

Poznámka

Můžeme připravit také z vepřového, nebo drůbežího masa. Doba dušení bude kratší.

Na přílohu bylahttp://www.toprecepty.cz/recept/20756-dusena-ryze-...

Složení omáčky ve skle-voda, rajčatový protlak, cibule, rostlinný olej, cukr, paprika, česnek, sůl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 186 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátek v"Boloňské"omáčce

Tématické fráze: doba dušení hovězího masa hovezi na duseni hovezi platky s omackou dušení hovezího masa jak dlouho se dusi hovězi maso hovezi platek jak dlouho dusit hovězí plátky jak dlouho dusit hovezi maso složení boloňské omáčky hovězí plátek recept hovězí plátky recepty recepty omáčky obrázky hovězí plátky na houbách hovězí boloňská omáčka hovězí omáčka recepty obrázky hovězí omáčka recepty omáčky k masu vepřová játra omáčka hovězí plátky recepty hovězí maso plátky

Zapomněl/a jsem heslo