Opekane veprove nudlicky s omackou satay / wok

vybusna Kuchařka:

Doba přípravy: 10 min+priprava 2 porce Vepřové maso 13 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

150 g mrkve
Nyní v akci
350 g vepřová krkovice
Nyní v akci
1 cibule
Nyní v akci
2 stroužky česneku
Nyní v akci
1 žlutá paprika
1 chilli paprička
150 g mladého hrášku
75 g jemně zeleného chřestu
2 PL slunečnicového oleje
sůl
omáčka Satay
1 PL arašídového másla
3 PL kokosového mléka
1 PL rajčatové šťávy
1 rozmačkaný stroužek česneku
špetku štiplavé mleté papriky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam mkrvu, papriku, hraskove strucky, sparglu a prazime dalsich 5 minut.

  2. Ked varievam vo woku..netusim ako to robia azijsky kuchari, ze maju vzdy stavicku, pretoze ja to mavam suche, tak som si zvykla na zaver do hotoveho jedla pridat trosku horucej vody a ta stavicka sa mi vytvori.

  3. Pripravime si omacku satay. Do malej panvicky dam arasidove maslo, kokosove mlieko, paradajkovu stavu, na malom plameni prehrejeme kym sa omacka nespoji. Prelisujeme cesnak a pridame trosku stiplavej papriky. Hotove jedlo prelozime do misiek, prelejeme omackou a ihned podavame.

Poznámka

zdroj / kniznica sefkuchara

ta spargla...v tejto rocnej dobe, tu zelenu mladucku nemali, len velku ako mrkva, tak som si kupila konzervovanu. Pokial pouzijete konzervovanu, tak ju pridajne uz k hotovemu jedlu vo woku a len prehrejte na zaver.

moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opekane veprove nudlicky s omackou satay / wok

  • pipre pipre

    Tak to vypadá opravdu báječně jak chuťově, tak krásné fotky:yes:+8

    Odpovědět

  • alenka111 alenka111

    vybusna - v buducom zivote sa chcem narodit ako Tvoj stravnik :-D, nepoznam toto jedlo, ale jaaaaaaj dala by som si a niekedy vyskusam

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • vybusna vybusna

    colombo65, keby som tusila, ze ju dostat aj hotovu, tak si ju namojdusu radsej kupim...jednak ked som isla podla receptu ako ju urobit, tak mi jej ostalo priserne vela a vsetku som vyhodila, lebo som nevedela co s nou, tu v recepte som ju uz upravila. a jednak kvoli nej som musela kupit plechovku arasidoveho masla, ktore nikomu nechuti, plechovku kokosoveho mlieka, ktore mi uricte stvrdne a budem musiet vyhodit...vdaka za info...pojdem do azijskeho obchodu a urcite si kupim hotovku.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vypadá to skutečně úžasně, teď si jen musíme počkat na chřestovou sezónu... Ta v našich krajích nebývá dlouhá...;-), ale už se na ni těším...:-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Nádhera, hned bych si dala a ty fotky máš moc pěkné:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    omáčka Satay - arašídová je výborná! Taky jsem to zkusil a bylo to velmi chutné:
    http://www.toprecepty.cz/recept/9447-kureci-nugety-v-arasidove-omacce-satay-(thajsko)/-);-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    ýbušná, nejen, že to báááječně vypadá, ale je mi jasné, že to bude moc dobrý:-!Máš ode mne jasnýho boďana:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    vybusna supér :-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:-KKrásné:yes::yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Vybusna recept je super a fotky krásné:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    maris si strasne zlata...ja sama viem, ze to dokazem aj lepsie...ja nejako som stratila uplne energiu ci co.

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna - to se Ti vážně povedlo, skvělý recept a nádherné fotky. + :yes::-):-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo