Hadi sv. Jiří
Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 11 721 kJ / 2 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,98 g |
Tuky | 72,16 g |
Vláknina | 18,18 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 457,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hadi z kynutého sladkého těsta se prý kdysi pekly před svátkem sv. Jiří a prodávaly třeba před kostelem.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2012 17:31
27. 3. 2012 22:26
Při pečení se z trouby linula jemně "štrůdlová" vůně jako předzvěst věcí příštích...
A také jsem zjistila, proč má toto pečivo v názvu slovo had... Těsto má tendenci v troubě sklouzávat z formiček a často si leze kam se mu zlíbí. Alespoň v mojí realizaci byl každý tvar odlišný od druhého...
Ivo, Tvoje recepty jsou báječné a vždy fungují. Vážím si Tě.
27. 3. 2012 14:33
27. 3. 2012 14:28
27. 3. 2012 14:23
27. 3. 2012 13:58
Ď.
23. 4. 2010 16:50
22. 4. 2010 21:38
22. 4. 2010 20:17
22. 4. 2010 19:08
22. 4. 2010 18:41
22. 4. 2010 16:40
22. 4. 2010 16:16
22. 4. 2010 16:05
22. 4. 2010 15:47
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 2 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 21 minutami
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 21 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 1 hodinou
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 1 hodinou
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 1 hodinou
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 2 hodinami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty a triky na nejlepší halloweenské cukrovinky rozhodně pobaví děti. I dospělí si s nimi až strašidelně rádi zamlsají
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: pečení hadi testo na opekani těsto na hady hadi z těsta dort ve tvaru hada těsto na pečené hady pečení hadi z těsta sladké těsto na opékání pečený had kynutí hadi těsto na hada opékání hadů had z těsta pečení hadi recept hadi opékání těsta pečení hadů pečení hada hadi na opékání hadi z kynutého těsta
Suroviny: džus jablečný, tuk hera, vejce, cukr, cukr vanilkový, sůl, skořice mletá, šťáva citronová, mouka hladká, droždí čerstvé
Hadi sv. Jiří
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nR3R
20 názorů