Kakaová jahodová roláda
Roláda může působit jako náročný dezert, ale s tímto receptem ji zvládnete bez problémů připravit i u vás doma. Stačí jen pár jednoduchých kroků a užijete si lahodnou kombinaci jahod a jemného vanilkového krému. Vylepšit ji můžete politím polevou dle svého vlastního výběru.
Suroviny pro 1 kus
plech o velikosti 30 x 40 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 297 kJ / 3 656 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,28 g |
Tuky | 204,86 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 412 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 384,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme krém.
Krok 2: Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. A máme hotový krém.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do našlehané hmoty zlehka vmícháme mouku a kakao.
Krok 5: Na připravený plech tence rozetřeme připravené těsto. Pak vložíme do horké trouby a rychle upečeme. Peče se asi 6 minut.
Krok 6: Upečené těsto vyndáme z trouby a s papírem stáhneme na vlhkou studenou utěrku. Na stole i s papírem zarolujeme a necháme zcela vychladit.
Krok 7: Mezitím připravíme polevu dle návodu na obalu.
Krok 8: Vychladlé těsto opatrně rozmotáme, stáhneme pečicí papír, pomažeme nachystaným krémem a k okraji, který budeme rolovat, rozložíme na poloviny pokrájené jahody.
Krok 9: Stočíme, dáme na dlouhý tácek a polijeme rozehřátou čokoládovou polevou. Necháme v lednici ztuhnout, pokrájíme a podáváme.
Zveřejněno 21. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaová jahodová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZzX6
Moje poznámka
Kakaová jahodová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZzX6
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 44 minutami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 9 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 18 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 41 minutami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 2 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 4 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 5 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 5 hodinami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 6 hodinami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 6 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 6 hodinami
Tématické fráze:
jahodové rolády a řezy recepty,
jahodova rolada,
kakaová roláda s jahodami,
motani rolady,
jahodová roláda recept,
jahodová roláda s čokoládou,
čokoládová poleva na roládu,
jahodová roláda bez mouky,
jahodová roláda bez mouky,
jahodová roláda s pudinkem,
jahodový krém do rolády,
poleva na roládu,
jahodove rolady recepty,
nejlepší jahodová roláda,
rolada s jahodovym kremem,
jahody rolada,
roláda z jahod,
recept na jahodovou roladu,
rychlá jahodová roláda,
rolada jahodova
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
cukr krupice,
kakao,
poleva mléčná,
jahody čerstvé,
kompot jahodový,
máslo,
pudink vanilkový,
cukr moučkový
Komentáře (9)