

Roláda motaná za studena
Roláda motaná za studena Moučníky , Záviny, rolády 3 názory
Suroviny
- 6 vajec
- 120 g cukru krupice
- 120 g polohrubé mouky
Postup přípravy receptu
Celá vejce ušleháme do husté pěny a opatrně přimícháme mouku. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem ( já pro jistotu ještě papír vymažu máslem) a dáme péct do hodně vyhřáté trouby. Hotové překlopíme na připravený kus pečícího papíru velikosti plechu, který je posypaný hrubou moukou. Papír na kterém se roláda pekla, je nyní nahoře. Na něj položíme dobře vyždímanou vlhkou utěrku a necháme vychladnout. Studenou roládu překlopíme zpět, potřeme libovolným krémem a zavineme pomocí papíru. Tím, že jsme ji nezavinuly hned po upečení zůstane krásně nadýchaná a tlusťoučká.
Na jahodový krém:
1/2 kg jahod ( mražené necháme polevit), 1 vanilkový pudink, 1 máslo nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu (nebo zakysanou smetany, husté), cukr moučka dle chuti.Krém:
Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z toho v kastrůlku hustý puding. Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding (uvařené jahody s pudinkem, pokud by Vám vadily zrníčka, nebo kousíčky, můžete to protlačit přes sítko,já nedělám) a opatrně zašleháme postupně tvaroh. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Cukr dávám dle chuti, každý má rád jinak sladké.
Poznámka
Krém je z jahodových řezů, které mám v receptech. Ten druhý krém je zak. smetana + ušlehaná šlehačka + želatinový ztužovač za studena - takový super lehounký, ale použít se dá klasický máslový, pudinkový. Jaký kdo má rád.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek