Brambory z papiňáku
Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme vracet. Navíc je příprava velmi rychlá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 890 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,14 g |
Tuky | 17,40 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 162,16 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory z papiňáku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l26l
Moje poznámka
Brambory z papiňáku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l26l
Nejnovější recepty
Tyčinky s parmskou šunkou
Přidáno před 12 minutami
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litina
Marta.lhotecka@seznam.cz před 41 minutami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
poirotka před 45 minutami
Vohrnoušky
Beruna před 1 hodinou
Tvarohový dort Míša s jahodami
mamina58 před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 12 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 14 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 14 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 15 hodinami
Tématické fráze:
brambory v papináku bez vody na másle,
brambory vařené v papináku,
vaření brambor v papinaku,
brambory na cibuli vařené v papiňáku,
brambory v tlakáči,
vařené brambory v papiňáku,
brambory v tlakovém hrnci,
brambory v papináku na másle,
papiňák,
vaření v papiňáku,
pecene brambory v papinaku,
brambory na masle v papinaku,
brambory pečené v papiňáku,
recepty z papiňáku,
brambory vařené v papiňáku bez vody,
papiňák recepty,
jak vařit v papiňáku,
vaření v papiňáku recepty,
recepty pro papiňák,
brambory
Suroviny:
brambory,
máslo,
sůl,
kmín celý
Komentáře (143)
Taky pamatuji fronty u řezníka od 5 od rána a každý čtvrtek před knihkupectvím...
Poprvé jsem zapomněl snížit teplotu a brambory byly zespoda pěkně spálené.
Podruhé jsem postupoval takto: sporák na střední úroveň, jakmile začala unikat pára, tak snížit na "jedničku" (tedy ne úplné minimum) a takto vařit 5 minut. Po 5 minutách sporák vypnout a na té samé plotýnce brambory nechat dalších 5 minut dojít - takto budou pěkně vařené i z vrchu. Poté vypustit páru a odklopit poklici.
Bylo pro mě velkým překvapením, jak ty brambory byly rychle uvařené a jak byly chutné.
Prvotním impulsem k vyhledání (tohoto) receptu, byla informace K. Šípa v jeho pořadu Všechnopárty, kdy toto vaření brambor poradil Z. Pohlreichovi, který na to koukal trochu nevěřícně, a jak sám přiznal, doposud toto vůbec neznal.
Ještě bych chtěl dodat, pokud někdo nechce mít ty brambory připečené (a následně čistit hrnec), nebo má strach, že by je také spálil, a chce je mít čistě vařené, pak stačí přidat trošku vody, ale opravdu jen trošku.