Valašský hrnec-papiňák

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 20 minut 2 porce Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

2 uzená kuřecí stehna
3 tvrdší hříbky nakrájené na centimetrové plátky
3 menší brambory nakrájené kolečka
1 středně velká cibule
5 stroužků česneku nakrájeného na tenké plátky
150 g očištěné cukety na větší kostičky
150 g Valašského špeku nakrájeného na tenké nudličky
1 lžíce oleje
1/4 lžičky celého kmínu
sůl
mletý pepř
2 lžíce vody
zelené bylinky
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit nudličky špeku společně s kmínem a hříbky.

  2. Poté přidáme cibuli a česnek a další 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme brambory, cuketu, lehce osolíme, přidáme špetku pepře, promícháme a na tuto směs položíme stehna. Podlijeme 2 lžícemi vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

  3. Až začne hrnec syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme slabým varem 5 minut.

  4. Odstavíme z ohně a zhruba po 3 minutách, až povolí tlaková pojistka hrnec otevřeme.

  5. Podáváme posypané nasekanou zelenou bylinkou.

Poznámka

Do podobných receptů přidávám víc takových"rychlovek":-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 128 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Valašský hrnec-papiňák

Tématické fráze: recepty pro papiňák recept v papinaku valažský hrnec recepty valašský kuřecí plátek recepty na papiňák brambory v papinaku papiňák recepty jídla z papiňáku hrnce papiňák recpty pro parní hrnec valassky spek papínák papiňak -novinka zelnacka z tlakace recpty na papinák recepty do pappinaku hrnce německý papiňák recepty papinak

Zapomněl/a jsem heslo