"Langoše" z tvarohu

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 15 názorů

Suroviny

250 g tvarohu, měla jsem tučný z vaničky
250 g hladké mouky
2 vejce
lžička kypřícího prášku
sůl
olej na smažení
K podávání vyberte:
sugo
kečup
česnek
tatarka
strouhaný sýr
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, vejce, mouku a prášek se solí smícháme v kompaktní těsto. Necháme 5-10 minut odpočinout.

  2. Těsto rozdělíme na přibližně stejné kousky a v rukách vytvarujeme na placku, Malinko lepí, ale stačí trošku podsypat.

  3. Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek. Mažeme oblíbenou omáčkou a sypeme sýrem.

Poznámka

Langoše, i když nejsou kynuté, jsou moc dobré a hlavně rychlé. Dopisuji den poté: Těsto mi zbylo přikryté pod folií. Dělala jsem a byly možná lepší, než první den, klidně je nechte odpočinout i déle, jsou moc dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 894 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Langoše" z tvarohu

  • RubyRom RubyRom

    Ahoj Miládko, dnes jsem dělala tyto Tvoje langošky a při prostudování receptu jsem zjistila, že toto těsto jsem dělávala dětem na sladko. Moc jim chutnaly, říkali jsme jim tvarohové lívanečky. Našla jsem si je ve svém letitém sešitě. Děkuji za připomenutí! Až přijedou vnuci udělám jim je , tedy na sladko. Tyto slané jsou také vynikající, je to vděčné těsto. Udělala jsem na ně směs kysané smetany se solí, pepřem a česnekem, na ně sýr,, mletou papriku a pažitku. Moc jsme si pochutnali. Přikládám foto. :-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Lubo54: Děkuji za vaše vlídná slova, sedím tu (doma) a moc nechybí, abych se rozbrečela, jak mně to nedorozumnění mrzí. Vaše reakce reakce na mojí omluvu mne uklidňuje. Opravdu jsem ráda, že se to tak dobře urovnalo a vysvětlilo. Škoda, že tu není smajlík, který by dokázal vyjádřit jak mně spadl kámen ze srdce. :yes:

    Odpovědět

  • Lubo54 Lubo54

    MamlajdaD: Pani MamlajdaD, ja sa na Vás nemám prečo hnevať a Vašu omluvu samozrejme príjmam, aj keď sa nemáte za čo ospravedlňovať. Fakt som to nemyslel vôbec nacionalisticky. To by ma v mojich 65-tich rokoch nenapadlo ani vo sne. Som rád,že sme si to vysvetlili a prajem Vám pekný víkend:-):-):-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Lubo 54: Omlouvám se, ale na mně to po přečtení vašeho komentáře tak působilo, byl to můj pocit. Pokud to tak nebylo myšleno, tak se omlouvám ještě jenou! Nechtěla jsem vám ublížit. :-K Doufám, že mojí omluvu přijmete.

    Odpovědět

  • Lubo54 Lubo54

    MamlajdaD: Pani MamlajdaD z úcty k ženám a k veku sa patrí odpovedať. Čo Vás viedlo k tomu prosím používať vety typu " Víte, váš komentář zněl tak trochu nacionalisticky a na to si tady nikdo nehraje". Možno ste si nevšimla,že ja som Wikipédiu nepísal a kde vidíte nacionalizmus?! Možno sa práve teraz ozval u Vás. Píšete mi dojímavo " Tak nad čím pláčete? " Neplačem. Mike59 som napísal svoj názor. Ak rešpektujete, že mám na to právo. A Mika59 to vyriešila s nadhľadom, okamžitým nápadom, ktorý s ľahkosťou vyriešil "môj problém":yes: Suverénne a bez urážania sa. Vy ste ale mali pocit,že to treba slovákovi natrieť. A treba spomenúť aj nacionalizmus. Varenie mám ako koníčka dobrých 50 rokov. Varím rád,často a dobre:-) Teraz k môjmu problému... Ak varím doma knedlo-vepřo-zelo , národní české jídlo, tak varím knedlo-vepřo-zelo. A nedávam tam namiesto zelí špenát, namiesto vepřového mäsa kuracie prsia a namiesto knedle halušky...a nezverejním!!! "nový, inovovaný recept" ,ktorý podľa Vás... umožní zaměstnaným maminkám rychlou přípravu dobré večeře pod názvom- knedlo-vepřo-zelo- s poznámkou, že som nemal momentálne doma zelí, alebo vepřové, alebo knedlu, ale pôvodne to malo byť to knedlo-vepřo-zelo, len tentokrát s kuracími prsiami,pretože ich príprava je rýchlejšia ako príprava vepřového. Pochopila ste o čom som písal ? V podstate je mi jedno či si doma robíte langoše pod názvom langoše z tvarohu,bryndze,mletého masa,okurek a nazvete ich placky,palacinky,posúchy...DOMA ! Teraz vlastne ani nechápem sám seba, prečo reagujem na Váš diskuzný príspevok. Nemám právo Vám určovať ako si to nazvete, mám len právo vysloviť vlastný názor. Aj ja pozdravujem. Slovensky. Ak by som napísal zdravím...neviem, ako by to dopadlo :-D:-D:-D Mike59 sa ospravedlňujem za tieto kecy pod jej skvelým receptom:yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Lubo54: Nezlobte se, ale nikdo nezpochybňuje pravé langoše z těsta s droždím. Tenhle recept se také nejmenuje "Langoše", ale "Langoše z tvarohu", z čehož je zřejmé, že se jedná o pozměněné těso, ze kterého lze také dělat langošové placky. Svět se mění, recepty se modernizují a urychlují, tak to tak berte. Víte, váš komentář zněl tak trochu nacionalisticky a na to si tady nikdo nehraje. Pravé kynuté langoše zůstanou pravými kynutými langošemi a to jim přece nikdo neupírá. I já mám ve své sbírce receptů dva zaručeně správné recepty na pravé langoše (ze Slovenska), jeden je na těsto "kynuté" v ledničce, které se spotřebovává postupně během několika dní, a druhý klasický. Tady ten recept umožní zaměstnaným maminkám rychlou přípravu dobré večeře a i já jsem si dnes koupila tvaroh, abych recept mohla vyzkoušet. Tak nad čím pláčete? Pravým langošům jejich "místo na slunci" přece nikdo neupírá a nebere, budou vždy ty nej! (Nejlangošovatější langoše!);-) Zdravím!

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Lubo54: To jsem ráda, protože je to rychlá varianta..vždy není čas na kynuté a jsou dobré..:-) (měla jsem tady ochutnávače..:) . ;-) A moc děkuji za odpověď..:-K:-K

    Odpovědět

  • Lubo54 Lubo54

    mika59: S tými úvodzovkami to už vypadá super a docela zaujímavo. Určite recept vyskúšam :-):yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Lubo54: Chápu, že je langoš originál, ale proč ho nezkusit jinak?..Dám název do uvozovek, ale zkuste si tady dát do vyhledávače Dršťkovou. Zjistíte, že se dělá z kuřecích žaludků, hlívy, masáku, václavek atd..a pořád se jmenuje dršťková.. Zelí z cukety nebo kedlubny bramborák z cukety, tak nevím proč to pořád řešit. Tady je postup a výsledek podobný, jen z trochu jiných surovin..;-);-)

    Odpovědět

  • Lubo54 Lubo54

    Langoš...podla wikipedie...Langoš alebo podplamenník je pôvodom maďarská smažená placka z kysnutého cesta. Langoše sú často podávané potreté cesnakom, cesnakovou šťavou, cesnakovým maslom, či kyslou smotanou a posypané strúhaným syrom, či inými prílohami (lečo, kečup, šunka a pod.).
    Slovo langoš pochádza z maďarského výrazu láng, slovensky plameň, podľa pôvodného spôsobu prípravy, ktorým bolo opekanie placiek v blízkosti plameňov. Hlavnou surovinou na prípravu langošov bolo chlebové cesto. Langoš bol podávaný na raňajky počas dní, keď sa na gazdovstvách piekol chlieb. V súčasnosti sa langoš vyrába pražením na oleji.
    Chcem sa spýtať, či aj ostrokyslú čínsku polievku môžem nazvať držková polievka, lebo mi to konzistenciou pripomína držkovú:-):-):-) Trochu nechápem tie suverénne názvy rôznych jedál "pripomínajúce originály". Langoš ostane stále langošom ;-(;-(;-(

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    mika59: Dík za rychlou odpověď, :yes: Možná by mi stačily jen z poloviční dávky, nejsem velký jedlík (i když rozměry na velklého jedlíka mám:-D:-D). Většinou doma vaničkový tvaroh mám, ale tentokrát musím nejdřív na nákup. Už se na ně těším. :-Q:-8. Zdravím!:-):-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    MamlajdaD: No podle velikosti, ale měla jsem jich určitě pět až šest....Ale dělala jsem je i druhý den , kde bylo těsto v lednici přikryté a byly možná lepší než ty první..:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    mika59: Moc šikovný recept:-8 Ale prosím, kolik asi kusů langošů z té dávky bylo? Žiju sama, tak se ptám, abych to pak nejedla týden.:-D;-) Už na ně mám chuť! <3;-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Bezva nápad Miládko,ráda vyzkouším:-K:yes:

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Hmm dobrý nápad :-K :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: langosove testo do lednice langoše s tvarohového těsta tvarohove langoše

Zapomněl/a jsem heslo