

Frankfurtská polévka II.
dle množství Polévky 32 názorů
Suroviny
- cibule
- uzenina (párek, točený salám)
- grilovací koření
- mouka
- brambory
- zelenina
- česnek
- majoránka - vše dle množství, event. podle velikosti hrnce
Postup přípravy receptu
Osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu a lehce osmahneme. Zasypeme ji grilovacím kořením a už jen krátce osmahneme, aby nám nehořklo.
Zasypeme hladkou moukou a zalijeme horkou vodou podle toho, kolik polévky chceme. Přidáme na kousky nakrájené brambory a povaříme.
Až budou brambory skoro hotové, přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, petrželovou nať, nať z cibule - zkrátka "něco zeleného do polívky". Ještě povaříme, aby zelenina změkla, přidáme nadrobno nakrájený česnek a majoránku. Ochutíme masoxem a solí.
Poznámka
Omlouvám se, množství opravdu uvádět neumím, vařím od oka. Fotku také bohužel nemám, tak snad pomůže fantazie :-)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Frankfurtská polévka II.
-
Tohle že je polévka? A kde je nějaká voda? Nic moc tedy :/ V receptu chybí mletá paprika a fotografie, to je děs.
-
Já s tím problém nemám... achjo, vy prostě neumíte přijmout negativní názor na něco co je vaše... všimla jsem si už kdysi dávno... no nic.
od čeho jsou tady ty komentáře? abychom se všichni vzájemně plácali po zádech, jak je všechno výborný? názor jsem napsala, napsala jsem ho slušně, a že vy ho neumíte přijmout je váš problém. howgh.
-
petra: Tak sa zmierte s názorom druhých a už to nekomentujte.
-
Že to není frankfurtská polévka je věc "druhá" :o) I když by měla být vlastně první :)) Ale o tom jsem mluvit nechtěla. Je mi jasné, že je to dělané podle receptu, ale je tam moc ingrediencí na málo vody a můj názor je, že to pak není polévka. Zkuste se prosím smířit s tím, že co člověk, to názor.
-
Frankfurtská polévka?
Fotečka je podle receptu
Název není podle receptu (recept není podle názvu)
Colombo65: má recht -
petra: Každý si uvarí polievku tak hustú, akú má rád. U nás "voda" neide.
A už
stačí.
-
To je úplně zbytečný dohadování :o) já vím, že je tam to, co je v receptu. recept se mi celkem líbí, ale na fotce je toho na talíří moc, tj. moc brambor, párku a žádná voda. proto píšu plus za recept, mínus za fotku. :)
-
petra: V polievke je to, čo je napísané v rozpise surovín.Nebudem to vypisovať, treba pozrieť suroviny. Nič viac som do polievky nedala.
-
Protože je toho tam na můj vkus moc, a nelíbí se mi to. Vidím, že fotku nepřidala autorka :o)
-
petra: Proč minus? Fotka špatná není, naopak - a navíc ji nepřidal autor receptu, ale ten, kdo jej vyzkoušel...
-
Hledala jsem recept na frankf. polévku, tahle je teda zvláštní, nemá tu správnou barvu a polévku mi to nepřipomíná... za mě mínus, ale pouze za ty fotky.
-
Moc děkuji za polévku, právě jsem ji dovařila a je výborná ,
je super, že můžu udělat i změnu
díky za receptík
-
Tejaja, moc děkuji za vložení fotek, jsou krásné. Takhle nějak přibližně to má vypadat, jen to mám víc oranžové od toho gril. koření, ale jsem ráda, že chutnalo
-
tak já nevím
koukám, a určitě to může být moc dobrá polévka...ale do frankfurtské má fakt dost daleko
-
Do frankfurtské patří paprika mletá
Pardon, ale tohle je divná frankurtská - je to jako rajská bez protlaku.