Rumový zvěřinový guláš

Alechandro Kuchař: Alechandro

Jiné maso 5 názorů

Suroviny

600 g srnčí plece
olej
2 větší cibule
3 lžíce sušené papriky
2 lžíce pikantnější rybízové marmelády
sůl
drcený kmín
pepř
česnek
0,5 l vývaru
2 lžíce hladké mouky
0,5 l červeného vína
1 menší protlak
cukr
3 dcl rumu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme cibuli, zasypeme paprikou, vložíme maso, marmeládu a opečeme.

  2. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou, než se voda vydusí.

  3. Potom poprášíme moukou, krátce opečeme, zalijeme vínem, přidáme protlak a dusíme doměkka.

  4. Dochutíme (solí, pepřem, česnekem), přilijeme rum a ještě krátce povaříme.

  5. Stáhneme z plotny a ještě necháme 10 minut dojít pod pokličkou. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem (my si dali jenom chlebík).

Poznámka

Tento guláš má jednu jedinou nevýhodu, a to takovou, že je dobrý až druhý den, až když se pořádně proleží.

Foťák bohužel stále nemám, tak jestli někdo vyzkoušíte, tak prosím přidejte fotečku :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rumový zvěřinový guláš

Tématické fráze: zvěřinové recepty výborný zvěřinový guláš zvěřinový vývar recepty ze zvěřiny zvěřinový guláš na víně zvěřinový guláš na červeném víně zverinova gulasova recept srnčí guláš na červeném víně,rum mail ooo-dobrota.ru loc:cz top recepty zvěřina zverinovy guláš rum a vino perfektní guláš recept na zverinu gulas jako zverinovy zverinovygulas babicovy dobroty jelení guláš recepty rum do gulase zvěřinový guláš recept výborný zvěřina s rumem guláš s rumem

Zapomněl/a jsem heslo