Tuňák a la žraso

Libor Tafat Kuchař: Libor Tafat

Doba přípravy: cca hodinku 8 stejků Ryby 6 názorů

Suroviny

8 steaků z tuňáka
1 kg brambor
smetana
sůl
pepř
čerstvá paprika
citrón
petržel
bazalka
Na oblohu:
hlávkový salát
citron
ocet
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso na 3 hodiny do mléka a do lednice. Ztratí trochu rybiny a zkřehne.

  2. Pak opláchnout a osušit. Okořenit a zprudka osmahnout na sádle.Dát do tepla.

  3. Do výpeku dát smetanu, nastrouhat citronovou kůru a lehce provařit. P

  4. ak kousek másla na zahuštění, kdo chce může moukou.

  5. Vše spojit varem a hotovo. Mezitím se mi uvařily brambory, které jsem vařil v bujonu.

  6. Ty scedíme a posypeme bazalkou a servírujeme.

Poznámka

Zmizelo to tak rychle, že jsem to sotva vyfotil. Měl jsem narozeniny a všem moc chutnalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tuňák a la žraso

  • Libor Tafat Libor Tafat(autor receptu)

    Pro drobka:Ahoj já miluju ryby ale moje žena moc ne takže ji tu rybu takhle mazlím.Díky za bodík.LT.:-)

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Tak +4 :yes:, vsechno nejlepsi. :-K

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Hezké, jen mně překvapuje to "Ztratí trochu rybiny". Proč? Vždyť tuňák se jí i syrový (sushi, sashimi), a rybami cítit není. Teda aspoň nemá být, když je ryba čerstvá, nebo aspoň čerstvě zmražená. Jak říká můj známý profesionální kuchař - když je ryba cítit jako ryba, kup si hovězí. A když je takhle čerstvá, nepotřebuje křehnout. Na grilu jí dělám jen aby okraje zbělaly, uvnitř musí zůstat růžová přímo do červena.
    Bod ode mne tam máš.

    Odpovědět

  • Libor Tafat Libor Tafat(autor receptu)

    Moc děkuju a zase něco dodám.Hezký den.LT:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Libore moc se mi líbí,že držíš slovo,uvařil,vyfotil a dal sem na topky receptík.Super:yes:+1
    A jinak samozřejmě,všechno nejlepší k narozkám.;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Libore, tak vše nejlepší k 38 narozteninám, vítám tě na topreceptech a ode mne máš k narozeninám první bod;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: tunak sashimi tuňák recept sashimi recept recepty z tuňáka tunak sashimi recept jak okořenit tuňáka sashimi z tuňáka tuňák podkovy z tuňáka tuňák recepty příprava zmraženého tunáka tunak jak okorenit recept zmrazeny tunak tunák podkova recept tuňák sashimi zmražený tuńák příprava tunáka zraso.cz tuňák podkovy tuňák obecný recept

Zapomněl/a jsem heslo