Džuveč s tuňákem podomácku

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 11 názorů

Suroviny

konzerva tuňáka v oleji (kousky 185 g)
hrnek rýže (250 ml)
cibule
2 rajčata
1-2 bílé papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce hrášku (měla jsem mražený)
1 lžička mleté papriky
vývar nebo voda (cca 2 hrnky)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slijeme olej z tuňáka a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a rajčata. Dusíme pár minut a vmícháme papriku a protlak.

  2. Po chvilce vsypeme rýži, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Vše přivedeme k varu, promícháme a přikryté dáme do vyhřáté trouby na 200 st.

  3. Pečeme 25-30 minut. Průběžně promícháváme a dle potřeby dolijeme vývar. Před koncem vsypeme hrášek a lehce vmícháme tuňáka. Dobře prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka

Hmotnost surovin je orientační, tuňáka i zeleniny může být více.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Džuveč s tuňákem podomácku

  • Eja57 Eja57

    zdenka.s: dík za tip :yes:

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    mika59: radši vydržím do nákupního dne :-K
    Eja57 : ne,ne, jsou to větší kousky , strašně dobré, kupuji v Tamda Food a můžu doporučit :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: Taky už něco pamatuju..:-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    zdenka.s: Proč ne..taky tam příjde protlak. Jen ten v oleji bude možná trochu jiný..myslím takový mastnější, nevím já v tomatě ani neměla.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    zdenka.s: je to spíš o kvalitě toho tuňáka, jinak se stejně přidává rajčatový protlak...pokud je to jen taková ta drť a ne kousky, tak nebrat....

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    mika59: jéééé, taky pamatuješ? to bylo moc dobré....ale už je to dávno....džuveč v konzervě....

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    mika59 : Ježíš , to vypadá hodně chutně :yes: mám všechno kromě tuňáka :-) vlastně, mám v tomatě , to by asi nebylo ono :-?

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: Vůbec se nemusíš omlouvat, pro někoho možná inspirace. Jídlo z jednoho hrnce. Vzpomněla jsem si jak se to prodávalo v konzervě a bylo to výborné.. Takže tohle je po mém.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    mika59: promiň, recept se mi moc líbí...tím " co máme doma" rozhodně nemyslím zbytky ( jsem to asi "vyzdobila";-( tím svým "receptem" ), ale takové ty moc dobré rychlovky z toho "co máme doma", žádná haute cuisine...
    A zrovna konzerva tuňáka nebo třeba fazolí je jistota, že se dá vykouzlit za chvíli moc dobré jídlo...
    Ještě jednou se omlouvám, velmi ;-(....:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: Evi ale to není z "toho co máme doma" to bylo cílené, jen jsem napsala podomácku, protože zase se někdo najde, že to není originál.. Nevím příjde ti to ze zbytků nebo z toho co máme doma?

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Možná by stálo za to vytvořit novou kategorii - něco jako "rychlovky z toho co máme doma"...
    Tohle stejně jako Pucmelounovy "Naše oblíbené fazole" já ( a určitě nejsem sama) občas dělám v různých variacích ale nenapadlo by mne to sem dát jako recept....
    Přitom je to rychlé, nutričně naprosto v pořádku a ještě při dobrém ochucení je to moc dobré:yes:

    Minulý víkend mi zbyly přílohy - trocha rýže, trocha brambor, prskla jsem to na pánev s trochou oleje, lehce opekla, přidala kousky tuňáka ve vlastní šťávě, papriku na proužky, rajčatový protlak ( používám Mutti v tubě), dochutila solí a pepřem, na poslední minutu trochu hrášku z konzervy, na talíři posypala natí z cibulky a troškou nasekané chili papričky a bylo hotovo - cca 7 minut, jsem rychlejší než Jamie Oliver:-D

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo