Ostružinový sen

Libor Tafat Kuchař: Libor Tafat

Doba přípravy: 1.30 h. Jeden plech Moučníky , Řezy 9 názorů

Suroviny

2,5 hrnku polohrubé mouky
2,5 hrnku cukru
2 hrnky mléka
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
miska ostružin
3 zakysané smetany
3 vanilkové cukry
1 želatina
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Umícháme těsto a půlku nalijeme na pečicí podložku na plech.

  2. Do trouby asi na 10 minut při 180°C.

  3. Pak ven, narovnat ovoce a zasypat vanilkovým cukrem.

  4. Zbytek těsta nalít na vršek a dát dopéct při 170°C asi 35 minut.

  5. Mezitím smíchat smetanu s vanilkovým cukrem dokud se nerozpustí.

  6. Vychladlý koláč pomazat bohatě smetanou nechat ztuhnout a zalít želatinou. Já udělal průhlednou. Nechat vychladit a dobrou chuť.

Poznámka

Źelatina je ideální z ovoce co použijeme pokud není čerstvé.Pak chce trochu přisladit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostružinový sen

  • Fokuska Fokuska

    Tak jsem taky upekla,dovoluji si přidat vlastní foto:-p

    Odpovědět

  • queens2 queens2

    Posílám pochvalu, recept vyzkoušen :yes:moooooc dobrý :-);-)

    Odpovědět

  • Help Help(neregistrovaný)

    Spagetko, díky moc za vysvětlení. Tak já se teda nebudu bát vlka nic a jdu na to ;-), děkuju.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Help (neregistrovaný/á) - to první pečení je vlastně předpečení, tady je dobré znát vlastnosti své trouby, protože čas a teplota jsou jen orientační,to první pečení jen vlastně spojí plát, ale bude syrový nebo polosyrový, to druhé to dokončí. Chce to hlídat a hlavně vědět, co mi dělá moje trouba. Já třeba to první pečení dělám na 160°C 8 min.a musím plech obrátit, zbytek pak 170°C při horkovzduchu ale jen 25 minut, pak to vypnu,nechám dojít, ale zkouším, zda to je upečené a zda spodek se nepřipaluje;-)

    Odpovědět

  • Help Help(neregistrovaný)

    Lidi, já to teda moc nechápu ten postup..;-(. To se vážně dá píct nejdřív jedna polovina těsta, pak se to vytáhne a dá se píct druhá polovina těsta? Vždyť ta spodní bude spálená a vrchní ještě nebude ani hotová... :-O
    Chci to zkusit, mám ostružiny za barákem v lese, ale nevim jak na to.. ;-(

    Odpovědět

  • jindra jindra(neregistrovaná)

    Díky Libore, měla jsem strach, aby těsto nebylo moc řídké moc.
    Upeču, ostružiny miluji.

    Odpovědět

  • Libor Tafat Libor Tafat(autor receptu)

    Ahoj Ivulinko omlouvám se asi jsem to moc pokrátil.Patří tam dva a půl hrnku té mouky a stejně tak i cukru a to mlíko Jindro taky dva hrnky.Je to pekně řidký a krásně to naběhne.Velikost hrnku už je na vás já mám standartní plech hnědý.Snad to tak bude stačit.Ahoj.LT.:-8

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Libore, tak tu študuji tvůj recept, který mě zaujal, ale nějak mi ty suroviny nejsou jasné, hlavně na prvním řádku : cukru.2hrnky mléka, prosím zkus to opravit a používej více mezer a čárky, děkuji;-)

    Odpovědět

  • jindra jindra(neregistrovaná)

    Opravdu 2 hrnky mléka ?

    Odpovědět

Tématické fráze: ostružinový koláč s želatinou ostružinový sen ostružinový koláč se zakysanou smetanou ostružinový koláč se želatinou ostružinový čaj ostružinové pečení ostružinová roláda ostružinové moučníky ostružinové řezy ostružinové recepty ostružinový koláč e želatinou ostružinový koláč se smetanou pečení s ostružinový koláč pečení z ostružin ostruzinový ostružinový moučník rychli ostruzinovy moucnik ostruzinový kolac koláč ostružinový s želatinou peceni na sene recept

Zapomněl/a jsem heslo