Houbová omáčka s knedlíkem

Jitka a Vlastik Kuchař:

Omáčky 77 názorů

579

Suroviny

0,5 l drobně nakrájených hub
1 větší cibule
0,5 dl oleje
1 kelímek smetany na vaření
0,5 l mléka
4 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
kmín
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 79 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10-15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut smažit.

  2. Zalijeme smetanou, mlékem a za stálého míchání přivedeme omáčku do varu. Omáčku dochutíme pepřem a solí, příp. se může přidat i trochu citronové šťávy.

  3. Pokud nám omáčka hodně zhoustla, tak rozředíme mlékem a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr do omáčky přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 765 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbová omáčka s knedlíkem

  • anna anna(neregistrovaná)

    Děkuju za recept moc jsme si všichni pochutnali :-K

    Odpovědět

  • Věra Houštecká Věra Houštecká(neregistrovaný)

    Valinka43: Dobrý den Valinko,plně s Vámi souhlasím.Naše babičky věděli co říkají.
    Ať se Vám daří.
    V.Houštecká.

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Cibulku jsem smažila navyškvařené slanině,zahustila jsem mlékem se zakysanou smetanou,když mi to zhoustlo přidala jsem trochu převařené vody,nakonec jsem dala stroušek česneku.Víborná jen ke knedliku.:yes:

    Odpovědět

  • forlida forlida

    jedním slovem naprosto luxusní, moc jsme si pochutnali:-K

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Omajda byla výborná, jen jsem zahustila škrobem

    Odpovědět

  • Valinka43 Valinka43

    Martin: moji rodiče (r.1906,1909) žádný olej nepoužívali jedině máslo a sádlo a žádný infarkt, ani rakovinu z toho neměli...někde jsem četla, že se mají používat výhradně suroviny z dané země ve které žijeme....no jo, ale to už lidi nevědí co by z rozmaru jedli a tak tu je v módě vařit všelijaké italské, thajské, čínské recepty a co to dělá s trávením už nikoho nezajímá

    Odpovědět

  • Valinka43 Valinka43

    Vlaďka Matoulková: omáčky nezahušťuji moukou, používám Bílou omáčku od Nikalu

    Odpovědět

  • Dom Dom(neregistrovaný)

    Martin: oni živočišné tuky nejsou nezdravé nezpůsobují infarkt, to naopak cukry - něco si o tom nastudujte ;-)

    Odpovědět

  • jarda jarda(neregistrovaná)

    Zkusil jsem jí poprvé a je vynikající. Hodně zhoustla, tak jsem jí rozředil bílým vínem, místo doporučeného mléka a citronu. Děkuji za výborný recept.

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Martin: pěkná blbost! V Itálii je vepřové sádlo běžně k sehnání!! :-p

    Odpovědět

  • Vlaďka Matoulková Vlaďka Matoulková(neregistrovaný)

    Je recept od mé babičky. Cibulka jasně na sádle! Zkuste méně zahustit moukou. použijte zakysanou smetanu. Je to chutnější:yes:<3

    Odpovědět

  • casino casino

    Martin:
    Čirou náhodou to před 30ti lety byli známí z Itálie, kteří nás varovali před smažením na řepkovém oleji (vim, že názory na ř. olej se od té doby změnily).
    No, Italové vaří spíše na olejích a často na másle (ale i na sádle!), leč olivový olej, zvláště EVOO, používají především ve studené kuchyni a není to jen otázka prodejní ceny:-)

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    jan peterka: bylo by fajn, se už konečně odnaučit používat vepřové sádlo. Např. V Itálii se sádlo skoro ani neprodává a je k sehnání výjimečně. Když jsem řekl, že Češi ai dávají sádlo na chleba tak se zhrozili a už se nediví, proč je Česko na první příčce v rakovině a infarktech. Vartě na olivovém oleji nebo pokud se to nehodí na repkovem. Sádlo opravdu výjimečně.:-!

    Odpovědět

  • jan peterka jan peterka(neregistrovaná)

    Houby se mají dělat výhradně na vepřovém sádle!

    Odpovědět

  • Zanda Zanda(neregistrovaná)

    Opravdu vynikajici moc dobra, dekuji za recept<3

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: houbová omáčka houbová omáčka recept houbová omáčka na smetaně nejlepsi houbova omacka recept na houbovou omáčku recept houbova omacka omáčka z lišek omáčka houbová recepty houbová omáčka houbová omáčka z lišek omáčky ke knedlíkům houbové omáčky houbová omáčka se smetanou lišková omáčka výborná houbová omáčka top recepty houbová omáčka smetanova houbova omacka recept omáčka na houbách omáčka z lišek recept houbová omáčka z mléka

Zapomněl/a jsem heslo