Houbová omáčka s knedlíkem

Jitka a Vlastik Kuchař: Jitka a Vlastik

Omáčky 85 názorů

Suroviny

0,5 l drobně nakrájených hub
1 větší cibule
0,5 dl oleje
1 kelímek smetany na vaření
0,5 l mléka
4 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
kmín
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 119 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10-15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut smažit.

  2. Zalijeme smetanou, mlékem a za stálého míchání přivedeme omáčku do varu. Omáčku dochutíme pepřem a solí, příp. se může přidat i trochu citronové šťávy.

  3. Pokud nám omáčka hodně zhoustla, tak rozředíme mlékem a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr do omáčky přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 657 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbová omáčka s knedlíkem

  • VISALAE VISALAE

    Dámy úpně úžasné a velmi chutné je do omáčky přidat trochu kopru. :yes:

    Odpovědět

  • SimonaNovac SimonaNovac

    Je výborná, vařím ji už poněkolikáté.:-8 :yes:

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25

    vyborná omáčka mnam.<3

    Odpovědět

  • ivan7324 ivan7324

    Jana: mužou i sušené

    Odpovědět

  • ivan7324 ivan7324

    Jana: nevadí mužou i sušené:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jana: a nebo dej suché přímo na cibulku, pomalu orestuj - změknou a nevylouhuješ vůni do namáčecí vody - pak zalej a pokračuj ... dělám tak všechno, kam se dávají sušené houby (pod maso, do polévky ..)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jana: Houby namočte do vlažné vody a po změknutí s nimi pracujte jako s čerstvými ;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Chtěla bych udělat,ale mám houby jen sušené-má s tím prosím někdo zkušenosti? Díky..

    Odpovědět

  • anna anna(neregistrovaná)

    Děkuju za recept moc jsme si všichni pochutnali :-K

    Odpovědět

  • Věra Houštecká Věra Houštecká(neregistrovaný)

    Valinka43: Dobrý den Valinko,plně s Vámi souhlasím.Naše babičky věděli co říkají.
    Ať se Vám daří.
    V.Houštecká.

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Cibulku jsem smažila navyškvařené slanině,zahustila jsem mlékem se zakysanou smetanou,když mi to zhoustlo přidala jsem trochu převařené vody,nakonec jsem dala stroušek česneku.Víborná jen ke knedliku.:yes:

    Odpovědět

  • forlida forlida

    jedním slovem naprosto luxusní, moc jsme si pochutnali:-K

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Omajda byla výborná, jen jsem zahustila škrobem

    Odpovědět

  • Valinka43 Valinka43

    Martin: moji rodiče (r.1906,1909) žádný olej nepoužívali jedině máslo a sádlo a žádný infarkt, ani rakovinu z toho neměli...někde jsem četla, že se mají používat výhradně suroviny z dané země ve které žijeme....no jo, ale to už lidi nevědí co by z rozmaru jedli a tak tu je v módě vařit všelijaké italské, thajské, čínské recepty a co to dělá s trávením už nikoho nezajímá

    Odpovědět

  • Valinka43 Valinka43

    Vlaďka Matoulková: omáčky nezahušťuji moukou, používám Bílou omáčku od Nikalu

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: houbová omáčka houbová omáčka recept houbová omáčka na smetaně nejlepsi houbova omacka recept na houbovou omáčku recept houbova omacka houbová omáčka se smetanou omáčka z lišek recepty houbová omáčka omáčka houbová hřibová omáčka houbová omáčka z lišek houbové omáčky omáčky ke knedlíkům top recepty houbová omáčka lišková omáčka výborná houbová omáčka houbova smetanova omacka smetanova houbova omacka recept hríbova omačka recept