Buši houbová omáčka

Vaclav Fronek Kuchař:

Omáčky 21 názorů

BUŠI HOUBOVÁ OMÁČKA
513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

Houby (čerstvé nebo zmražené)
sůl
mléko
hrubá mouka
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
2 bobkové listy
sůl
ocet
cukr
1 zakysaná smetana
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme houby na větší kusy. Máme - li zmražené, propláchneme je v sítu. Dáme vařit do méně vody - osolené (asi 20 minut) spolu s kořením z hmoždíře.

  2. V mléce rozkvedláme mouku a zahustíme omáčku. Provaříme a opatrně vmícháme zakyslou smetanu.

  3. Dochutíme cukrem, solí a případně octem (záleží na naší chuti).

Poznámka

Každý si může ještě dochutit na talíři. Já si ji trošíčku přikyselím citrónovým koncetrátem a trošíčku přicukruji. Podává se s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 294 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Buši houbová omáčka

  • Renousek01 Renousek01

    Děláme taky takovou, jen místo zakysané smetany přidávám sladkou :yes:

    Odpovědět

  • kuki kuki(neregistrovaný)

    Nacpali jsme se houbovka s bramborovým knedlíkem víc než dobrá:-/mňam:-p:yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    vybusna: mně taky, Milu. Nedávno se snacha chválila, že uvařila dušenou mrkev, která jim prý moc chutnala. Ptala jsem se, kde najdu recept, odpověď byla - na Topreceptoch, Buši dušená mrkev....
    Taky jsem posmutněla.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    tak mi nejako ostalo smutno......;-(

    Odpovědět

  • kukina kukina(neregistrovaná)

    Jdu vařit houbovou omáčku hříbky a suchohříbky osmažit cibuli dozlatova bobkový list nové koření trochu pepře osolit povařit závrtek voda hladká mouka nakonec smetanu.Zbyli nám od poutě bramborové knedlíky dáme si je k houbovce.Vám posílám bodík:yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Výborná. Sklidila jsem za ní pochvalu:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • saskula saskula

    Díky za recept,právě se mi vaří houbičky-tak snad se mi povede,poslala jsem bodíka:-p

    Odpovědět

  • Denisa Denisa

    Dneska jdu dělat přesně tuhle omáčku je moc dobrá a bodík pro tebe:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Vašku, houbovku dělám úplně přesně jak ty. My ji rádi s bramborem. A kusance hub. Bodík :-!:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Výborná - přidala jsem špetku čerstvého kopru :yes:

    Odpovědět

  • Lenča Lenča(neregistrovaná)

    ..jo a jde to vážení i z žampionků..tak se toho nebojte..já miluju houbičky...:-)

    Odpovědět

  • Lenča Lenča(neregistrovaná)

    Ahoj všichni gurmáni..já tuhle omáčku znám už pár let a moc mi chutná..dělám k ní ještě něco jako melé karbanátky - nebo kuličky z mletého masa s knedlíkem a nemá to chybu!!!Vřele doporučuju!!!:-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Vašku,takže dám na tebe a vyzkouším to s těmi většími kousky :yes: ale musím si počkat, až nějaké houby vyrostou, loňské už nemám:-!

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Nejdřív. Jendo.! Je vidět, že myslíš. V žádném případě se to nesmí přehnat s NOVÝM KOŘENÍM. Vše záleží na množství omáčky. U nás dříve na vesnici si lidi moc nevyskakovali a tak houby vlastně nahrazovali trochu maso a to koření se u nás moc používá. Vždyť je téměř v každé divočině (dříve mnoho pytláků) a zbíjačkách. U nás je i v oblibě tlačenka z hub. Hani u nás když rostou, tak rostou a hodně. My bychom červivou houbu nevzali, ani za nic. Nedovedeš si představit, jak by žena vyváděla, kdybych při čištění a přípravy na další uskladnění toto odflink. Ona houby hledá (její koníček-je profík) a já čistím a připravuju(z důvodu zdraví). Společně pak zavařujem, mrazíme, sušíme atd. (Houby po usušení, než je uložíme dáme na chvilku do rozumně horké trouby, kdyby v době sušení se tam dostala nějaká havěď a ta pak než dáme do sklenic vypadá a je jistota, že houba je supr suchá a ani nezplesnivý). A taky se říká že Houba je masu chudých, Tak to maso musíš cítit. HI HI HI !

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo