Trojrohé čepičky

Suroviny

125 g másla
125 g cukru
250 g hladké mouky
1 vejce
pomerančová kůra
špetka soli
200 g pomerančového džemu
2 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a cukr utřeme, vmícháme mouku, vejce, kůru a sůl.

  2. Když je těsto suché a drobí se, přidáme lžičku studené vody.

  3. Necháme 30 minut odpočívat v chladu.

  4. Těsto vyválíme a vypichujeme kolečka s průměrem asi 7 cm.

  5. Do středu dáme džem a kraje spojíme tak, aby vznikly trojhránky.

  6. Poskláme na plech (na pečicí papír) a přes noc necháme odležet.

  7. Rozšleháme žloutky, potřeme trojhránky a pečeme při 200 °C asi 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Lze použít i jiný džem.

Komentáře k receptu Trojrohé čepičky

  • new dawn new dawn

    Jsou moc dobré i hezké na misce mezi jiným cukrovím. Těsto se vůbec nedrobilo, naopak jsem přidala asi 50g mouky.Zkoušela jsem z jedné dávky, příště dělám ze dvou.:-p

    Odpovědět

  • věra věra(neregistrovaná)

    Já jsem místo marmelády dala ořechovou nádivku udělanou z bílků, vlašských ořechů a moučkového cukru. Dělala jsem to hned a nečekala do rána, ani jsem nepotírala vajíčkem. Klobouček sice trošku klesl, ale bylo to vynikající:-pwww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    Toto Vam damy davam do velkej pozornosti, je to skvela zalezitost. Fantasticka zmena v tej spuste vianocnych kolacikov z cokolady, masla, kakaa a vanilky a tak. take osviezujuce.

    Odpovědět

Tématické fráze: vánoční cukroví suché cukroví biskupské čepičky těsto se drobí pomerančové čepičky recept vánoční čepičky biskupská čepička cukroví ze žloutků vánoční cukroví trojhranne cepicky proč se drobí těsto pomerančove cukroví biskupské čepičky cukroví napoleonske cepicky cukrovi vánoční cukroví ze žloutků bramborové cukroví povidlove trojhranky když se těsto drobí čepičky cukroví napoleonovy kloboučky recept na vánoční cukroví napoleon