

Vepřový plátek s čepičkou
Suroviny 4 porce
- 4 plátky kotlety nebo krkovičky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- plnotučná hořčice
- olej
- 1 cibule
- 1 konzerva žampionů (malá)
- 1 červená paprika
- 1 sýr Camembert
Postup přípravy receptu
Plátky masa den předem naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme hořčicí. Necháme do druhého dne uležet.
Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm opečeme do měkka.
Maso vyjmeme. Ve výpeku opečeme na proužky nakrájenou cibuli, papriku a plátky žampionů z konzervy, můžeme osolit a opepřit.
Tuto směs naklademe na opečené maso, položíme plátky Camembertu a necháme zapéct v troubě.
Podáváme nejlépe s brambory nebo s bramborovou kaší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřový plátek s čepičkou
-
vcera jsem delala k veceri a přítel si jen mlaskal bylo to výborný, miluju žampiony
-
dekuji za inspiraci,v nedeli varim pro manzelovi rodice.varim uz jen o vikendech tak jsem hledala pro nas neco noveho, drzte mi pesticky
lada
-
Aničko, moc děkuji za pochvalu a za milý komentík a v neposlední řadě i za přidanou fotečku.
-
Ivulinko
konečně mám možnost přidat z mobilu fotku
je to těsně před přidáním sýru a žampionky byly čerstvé
Moc nám všem chutnalo
bodík byl oprávněný
-
Aničko, to jsem ráda, že sis pro dnešní oběd vybrala můj recept, doufám, že vás nezklame a těším se na fotku
-
Ivulinko
dík za inspiraci
Nevěděla jsem,co dnes k obědu,bude až na 14 hodinu,tak se maso stihne trošku zaležet
Zbytek je rychlovka,bodík je tvůj
-
Vyzkoušeno a doma schváleno. Bylo to na jedničku. Dávám bodík.
-
Ivo, chválím!
Mám ráda rychlovky, jako je tato. Navíc - když se maso marinuje v hořčici, bývá to dobrota.
Akorát u nás víc "frčí" čerstvé žampiony, než ty v plechu, ale věřím, že ani s nimi nic nezkazím. Fotky super!
Bodík!
-
Jani, děkuji za pochvalu. Od takové kuchařky jako jseš ty, to potěší.
-
Ivi, to je krááása!