Rohlíky jako dech - úžasné!

BILKOVAI Kuchařka:

Doba přípravy: 2,5 hod. 10 porcí Domácí pekárna 241 názorů

5110
Recept si zatím oblíbilo 110 kuchařů

Suroviny

270 ml vody
70 g rozpuštěného vlahého sádla
480-490 g hladké mouky (pokud nepoužijete sladěnku, tak 470 g mouky)
2 čajové lžičky soli
1 lžička sladěnky (pokud nepoužijete sladěnku, tak lžička cukru)
21 g čerstvých kvasnic nebo 7 g sušeného droždí
Recept si zatím oblíbilo 110 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program těsto.

  2. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků nebo bulek, pletýnek, uzlů... Necháme na plechu cca 15 minut kynout v teple.

  3. Potom potřeme vlažným mlékem, sypeme semínky, solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210-230 °C 10-15 minut.

  4. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě tvořila pára. Přendáme na mřížku a necháme vystydnout / tedy, pokud to vydržíte :-)

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře" Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recept na bílé pečivo. Je to fantazie... Omlouvám se, bohužel foceno pouze mobilem:-( Kdo přidá své foto, tak dám jako titulní:-))

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 987 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíky jako dech - úžasné!

  • Dáda Dáda

    Jana:Kdysi jsem taky pekla chleba. Je to už přes 30 let. Byl vynikající. Než jsem jej dala péct , pomazala jsem ho slanou vodou a pod plech do trouby kastrůlek s vodou. Chleba byl výborný a v utěrce vydržel týden bez problému

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

  • magnolialilie magnolialilie

    Dobry vecer mam takovy dotaz cemu rikate sladenky????za cely svuj dlouhy zivot to slysim poprve :-O

    Odpovědět

  • Jana Jana

    Eva Recová: to jsem zažila také a tak už dva roky peču chleba v troubě a je výborný,2 hrnky hladké mouky,2 hrnky chlebové hladké mouky,2 hrnky chlebové žitné mouky,4 lžičky kmínu,4 lžičky soli,2 lžičky sušeného droždí,2 a půl hrnku studené vody,vypracuji těsto a to se nechá kynout 8 až 12 hodin,poté předehřeji troubu na 230 stupňů,těsto vyklopím na vrstvu hladké mouky a vytvaruji bochník,který vložím na pečící papír do pekáče který má víko,přiklopím tím víkem a peču 40 minut,potom víko oddělám a peču kůrku ještě deset minut,po vychladnutí balím do plátěné utěrky,do sáčku dávám až třetí den,tedy pokud vydrží:-)

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Výborné:-K Děkuji

    Odpovědět

  • Eva Recová Eva Recová

    lotysa: Nemáte prosím někdo dobrý a vyzkoušený recept na chleba z domácí pekárny? Zkoušela jsem třikrát péct chleba dle přiložených receptů a nikdy se nepodařil. Budu ráda, když mně napíšete na mail: recova.eva@seznam.cz
    Děkuji. Eva

    Odpovědět

  • lotysa lotysa

    :yes:výborné ješte za tepla moje rodina plech vyprazdnila:-D delala jsem suky:-) děkuji za opravdu vynikající recept;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • spagetka spagetka

    Irena Králová: na vypracování těsta přece netřeba pekárny. Použije se nejstarší vynález - vlastní ruce. Klasicky kvásek a vymíchat těsto, nechat kynout, jo dá to víc práce, ale i bez pekárny se dá péci.

    Odpovědět

  • Irena Králová Irena Králová

    Nemám pekárnu.....:-S

    Odpovědět

  • janicka janicka

    tak, já dodržela gramáž i postup, vypadaly úžasně, ale s rohlíkama jako dech to nemá nic společného, sorry:-(

    Odpovědět

  • Marcela Marcela

    Můj muž je pekař a já tam svého času taky dělala...a proto Vám můžu říct, že ani pekař z pekáren recept neví, protože se to míchá ze směsí

    Odpovědět

  • greenbubla greenbubla

    Úžasné rohlíky, moc nám chutnaly a už nebudu péct jiné. :yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    pavel: pokud se dodrží gramáž i postup, tyhle (Klasické) by měly být jako od pekaře;-)

    Odpovědět

  • pavel pavel

    cathleen:Kdyby tady byl nejaky pekar primo z pekaren to by bylo fajn ale asi nesmi prozradit recept :-)) Ale diky zkusim a dam vedet:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo