Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olejový korpus na dort

Ozdobou každé oslavy je rozhodně dort. Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, který se vám vždy povede. Díky oleji bude i dostatečně vláčný. Recept může působit složitě, ale ve skutečnosti je pouze detailně popsaný, aby ho zvládl i začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

7. 1. 2011 19:24

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie12 481 kJ / 2 983 kcal
Bílkoviny54,72 g
Tuky142,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 642 mg
Sůl2,76 g
Sacharidy368,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když jsem začínala s dorty, řešila jsem korpus, který by nebyl piškotový (připadají mi příliš suché a dusivé), ale obsahoval olej a postupně jsem se dopracovala k tomuto poměru surovin. Možná se bude někomu hodit :)

Průměr formy je 24 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Denisa

5. 4. 2013 14:04

Super! Moc děkuji za recept. Dopadlo to výborně :) Teď mám v troubě kakaový, tak doufám, že dopadne taky skvělé :-K

Tewereska

4. 4. 2013 16:34

Tak jsem vyzkousela pres velikonoce ikdyz mi trochu spadnul tak musim rict ze byl vybornej rozrizla jsem ho, dala napln a udelala tohodle kralicka( fotky prilozeny) tak musim rict ze byl vybornej budu se priste vic snazit aby mi nespadl;-)

isindy isindy

18. 11. 2012 00:50

Irrena: tak to mám radost, že se stále daří a chutná :-):-K

Irrena Irrena

15. 11. 2012 09:21

Dneska peču potřetí, přesně podle návodu;-)

jarda Kadic jarda Kadic

18. 9. 2012 21:32

bubutop: To, co jsi vytvořila, to je šílený, ty jsi jakási čarodějka,to ani nebudu zkoušet:-O:-O:-O;-);-)

slavuska slavuska

13. 7. 2012 10:03

Zuzka:Ahoj záleží na vmíchání bílků,nesmíš zněj vyhnat vzduch jinak těsto spadne,takže ze spoda nahoru kroužívímy pohyby a po troškách a pomaličku,uvidíš jaká to pak bude změna,neboj to půjde chce to párkrát odzkoušet ;-):-)

Zuzka

26. 6. 2012 11:17

Dobrý den, korpus jsem pekla dvakrát a pokaždé mi spadl:-( Poradí mi někdo čím to může být? Při druhém pečení jsem korpus nechávala zchladnout v otevřené troubě lehce povystrčený, myslela jsem totiž, že u toho prvního to bylo teplotním "šokem" - vyndáním z trouby ven na venkovní resp.domácí teplotu. Ale taky spadl. Dělala jsem vše dle receptu - ingredience, postup...Resp. mouka je lehce jemnější než česká polohrubá, ale není úplně hladká (žiju mimo ČR). Mám plynovou troubu, kde se teplota špatně hlídá, ale myslím, že těch 150st. bylo dodrženo (mám teploměr). Troubu jsem v průběhu pečení neotevírala. Má s padáním korpusů někdo zkušenost a poradíte, jak tomu předejít? děkuji!

Irena

26. 5. 2012 13:08

Právě jsem ho dopekla. Krásně vyběhnul:yes:. Děkuju za super recept!!:-K

isindy isindy

7. 3. 2012 11:07

Katka: možná bych ti spíš doporučila korpus, který je v podobných...http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej..., pokud uděláš zádklad světlý bez kakaa v(nahradit moukou), polovinu dáš péct a pak přidáš kakao a trochu prášku do pečiva...neměl by být problém...

Katka

7. 3. 2012 10:46

Bibinka:ano,přesně tak to myslím..ale aby mi to pak vůbec vylezlo a jak to dám na sebe,aby to nebylo moc malé

Bibinka Bibinka

7. 3. 2012 10:22

Katka:Máš Katko na mysli, jako, že by jsi upekla z jedné celé dávky 2 korpusy:-?tak tomu já rozumím a to by šlo určitě-budou nižší a asi je dáš na sebe, jeden bude světlej a druhej tmavej.

Katka

7. 3. 2012 10:04

DOBRÝD DEN,BUDU PÉCT DORT POPRVÉ A CHCI SE ZEPTAT,ZDA MŮŽU DO FORMY DÁT JEN PŮL PŘIPRAVENÉ SMĚSI A DÁT PÉCT A DO DRUHÉ POL.DÁT KAKAO .ABY SE MI NESTALO,ŽE KORPUS NEVYBĚHNE..DĚKUJI KAČA

PepeBabis PepeBabis

4. 3. 2012 16:38

Supeer ! určitě musím vyzkoušet vypadá dobře :)) :yes: :yes: :yes: :-)

janatka janatka

1. 2. 2012 13:23

Krásně se mi pracovalo s korpusem při rozkrajování,nadýchaný,vláčný a vůbec nebyl suchý!!Použila pařížský krém,byla to mňamina,že se po něm rychle zaprášilo.Pekla jsem včera za vysvědčení pro děti!!!;-):-KDíky moc.

isindy isindy

19. 11. 2011 12:25

misza: no sláva ;-):yes::-D děkuji, jsem ráda, že se povedlo ;-)

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: korpus na dort dortovy korpus nejlepší recept na dortový korpus recepty na korpusy dortové vysoké korpus na dorty recepty nejlepší korpus na dort olejový piškot korpus na dort recept nejlepší dortový korpus recepty na nejlepší dortové korpusy dort korpus světlý korpus na dort nejlepší korpusy na dorty dortove korpusy korpus na dort s olejem kakaový olejový korpus na dort dortový korpus s olejem těsto na dort korpus dort recept na dortový korpus

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, olej, voda, sůl, olej, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Olejový korpus na dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N8nD