Velikonoční beránek velký

mneneznas Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 21 názorů

Přidat další fotografii
57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

Na velkou oboustranou formu
6 vajíček
400 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
8 lžic horké vody
200 g mletých vlašských ořechů
300 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
tuk na vymazání
mouku na vysypání formy
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny, postupně vmícháme horkou vodu a ořechy. Vše dobře promícháme. Ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do těsta.

  2. Nakonec do hmoty přidáme mouku a prášek do pečiva, těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy na beránka. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut.

  3. Vyklopíme, necháme vychladnout a pocukrujeme nebo polijeme polevou a ozdobíme mašlí.

Poznámka

http://mneneznas.blog.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Velikonoční beránek velký

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Lenka Rybáčková:já většinou chvíli počkám a ještě za tepla vyklopím;-)...nepropichuji

    Odpovědět

  • Lenka Rybáčková Lenka Rybáčková(neregistrovaný)

    Ženy,mám na vás prosbu,budu také péct beránka ve hliněné formě ale nevím si rady s tím zda jej mám ihned po upečení vyklopit a propícht a nebo necht vychladnout ve formě.prosím poradte.děkuji a krásné svátky jara.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    maris:fotku jsem se souhlasem admina smazala;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    květina :opět další zkopírovaná fotka:
    http://www.tradicnirecepty.cz/moucniky/beranek/

    původní fotku jsi změnila, ale i tato je zkopírovaná, prosím Tě, nechceš už toho nechat ???
    http://recepty-fotky.chytrazena.cz/tvarohovy-velik...

    Odpovědět

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    k vánocům jsem dostala větší formu beránka.. tak v předstihu jdu také zkoušet podle tohoto receptu.. snad se podaří:-?

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas(autor receptu)

    To jsem ráda že se beránek povedl a že vám chutná. :-))

    Odpovědět

  • katka katka(neregistrovaná)

    Joooj,jedno z mála těst které jde bez problému vyklopit. :yes::yes: A jak chutná MŇAM...

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas(autor receptu)

    Sneuck, těsto se dá jen do jedné půlky a přiklopí. Beránek na fotce je též z oboustranné formy. Těsto nabude a mě se stává že i mírně po okraji vyleze ven, ale nelekat se. Aby se beránek dobře vyklopil mažu máslem a tam kde se mi to nezdá máznu ještě štětečkem olej důkladně vysypu moukou. Babička mi radila co jí vždy pomohlo po upečení nechám asi 10 minut a pak namočím utěrku do ledové vody a formu zabalím a těsto se pustí.;-) Hodně úspěchů přeje Jana:yes:

    Odpovědět

  • Akrim Akrim

    Sneuck, protože se mi ne vždy podařilo beránka z formy vyklopit a taky jsem neměla kontrolu nad stavem propečení, odbourala jsem zadní díl formy a peču to jen tak. Ono to stejně trochu nabude a není to skoro poznat. Ale klidně to můžeš udělat jak píšeš a pak to něčím slepit, nebo spíchnout špejlí. Ale pak je dobré oba díly trochu seříznout aby na sebe lépe pasovaly.Tak ať se beránek podaří.:yes:

    Odpovědět

  • sneuck sneuck(neregistrovaný)

    Ahoj holky, jdu péct beránka poprvé a proto mám (pro mne dost důležitý) dotaz. Mám formu po babičce - oboustrannou. Rozdělíte těsto do přední i zadní strany, pečete zvlášť a pak slepíte třeba marmeládou, nebo pečete jen v jedné, tu zadní přiklopíte a těsto stoupne i do té druhé? Prosím, poraďte. Babičky se zeptat nemůžu, už umřela. Díky moc, H. :-*

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas(autor receptu)

    Ahoj Ivono, doma mám asi osm různých forem, ale vždy jsme pekli
    " Velikonočního beránka" péct velikonoční ovečku, to nikdo neříkal, takže peču beránka, :-)):-)) Je to tak nějak zakořeněné.
    Přeji vám i ostatním Veselé a krásné velikonoce!!!!!!
    Ať se podaří Beránek i Ovečka,:yes::yes: pečení zdar Jana

    Odpovědět

  • Ivona Ivona(neregistrovaná)

    Zdravím, tohle je ale ovečka, máme ji také, beránek máme taky, ale vypadá jinak, má kulaté rohy. Mějte se.:-8

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas(autor receptu)

    Ahoj Marcelko, mám formu po babičce a na spodní straně měří 34 cm a na výšku má 24 cm od vrchu hlavy po bříško. Pekla jsem tohoto beránka poprvé a těsto jen lehce "vykouklo" ven možná tak 2 lžíce.Jinak byl moc dobrý. Také ti přeji krásné Velikonoce a krásného beránka na stole. Jana:-K:-K

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    Ahoj Jani, beránek je moc pěkný. :yes: Dneska jsem si koupila keramickou oboustrannou formu na beránka. Píšeš, že je to recept na velkou formu. Jak velkou formu tedy máš? Kolik má beránek na spodní straně na délku? Četla jsem nějaké diskuze na internetu a tam někdo říkal, že když dělá recept ze 6 vajec, těsto vytéká z formy. Také se ti to stalo? Děkuji za odpověď a přeji krásné Velikonoce. :-K

    Odpovědět

  • jarka jarka(neregistrovaná)

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo