

Fenomenální marináda pěti chutí na kuře
Suroviny 4 porce
- 2 PL medu - např. květový, luční...
- 1 PL rostlinného oleje
- dle chuti červená chilli paprička
- 3 rozmačkané velké troužky česneku
- 1 PL tmavé sójové omáčky (kvalitní)
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 KL koření pěti vůní
- sůl
Postup přípravy receptu
Nejdříve si připravíme koření pěti chutí. Můžeme použít to komerční, ale lepší je si ho udělat čerstvé. Do hmoždíře dáme 1/2-1 kávové lžičky fenyklových semínek, asi 5 hřebíčků, jeden celý badyán a 1/2 kávové lžičky cayenského nebo obyčejného pepře. Toto dokonale rozdrtíme a přidáme ještě 1/2 kávové lžičky mleté skořice. Koření pěti chutí máme hotové a zbude i napříště.
V kastrůlku si rozehřejeme dvě lžíce medu a lžíci oleje, přidáme chilli, česnek, sójovou omáčku a lžičku koření, šťávu, ale nevaříme. Dobře osolíme a podle chuti ještě opepříme. Marináda voní ze začátku poněkud nevábně, ale to nevadí, je to většinou způsobeno výrazným fenyklem.
Poznámka od kuchařky
Tuto marinádu lze použít jak na steaky z prsíček, tak na marinování stehýnek. Nejlepší je stehýnka ugrilovat v troubě a šťávu chytat do pekáčku, je výboná. Pokud se marináda bude zdát příliš jemná, můžete napříště přidat více koření nebo chilli. Místo pomeranče recept snese i limetku, ale pomeranč je jemnější.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fenomenální marináda pěti chutí na kuře
-
Efka,pridávam fotku dnešného obeda a chválim
Marináda je dobrá,len som ju ešte trochu prikorenila.Mňam
-
Elizo, díky za fotky, u nás se to snědlo ještě dříve, než jsem stačila cokoli vyfotit! Jsem moc ráda, že Vám chutnalo!!!
-
Efko, marináda je výborná. Použla jsem ji na kousky kuřecího a pekla v troubě. Posílám obrázky pro ilustraci a poděkování.
-
Tak toto si určite uložím
marinády používam často a takúto som ešte neskúšala.Som moc rada,že sa to korenie dá vyrobiť aj doma a že si rozpísala jeho zloženie
-
Efko.ch, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo
a pozor Topky jsou silně závislové a budeš tu chtít být pořád
Za recept dávám 5.boda, marinád není nikdy dost a ta, která má v sobě pomerančovou šťávu dobrá musí být -
efka.ch, vítej na Topreceptech
. Marinády jsou skvělé. Maso je rychleji hotové a vždy chutné. Spagi, pomelo mám ráda, ale fakt by mne nenapadlo použít jeho šťávu.
Drahá sranda
! Co pak s tou dužinou? ta by mi pak určitě suchá nechutnala
.
-
to může být vážně dobrota
špagi,s tím pomelem..super nápadlimetka by byla asi moc kyselá,což
-
Marináda vypadá dobře
, zkusím do trošky přidat i šťávu z pomela, myslím, že to bude malinko jiné, pikantnější, nakoneczkoušet se dá všechno.