Cibulačka s kuřecím masem

Mirule Kuchař: Mirule

Doba přípravy: 30 - 45 minut Polévky 7 názorů

Suroviny

150-200 g kuřecího masa
400-500 g cibule
lžička tymiánu
2 lžíce másla (oleje)
sůl
cukr
1-2 dl bílého vína
voda (hovězí vývar)
toast (rohlík, veka)
trochu strouhaného sýra
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle (oleji) necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, tymián a chvilku restujeme, podlijeme vodou (hovězím vývarem), osolíme a vaříme asi 15 minut.

  2. Pak přilijeme víno a necháme 10-15 minut provařit, dochutíme solí a cukrem dle chuti. Nalijeme na talíř, vložíme zapečené toasty a podáváme.

  3. Než se polévka uvaří, připravíme si toasty. Já je opékám v topinkovači, posypu nastrouhaným sýrem a dám zapéct do mikrovlnky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cibulačka s kuřecím masem

  • Marybar Marybar

    Mám dojem, že Jana(neregistrovaný) jen konstatovala, co do polévky patří, nemám pocit, že vyskočila jako čertík....

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Děvčata, obecně se sice většinou dává bílé víno, ale není to podmínka.Vařila jsem podle Gurmánu recept s červeným vínem a také to bylo dobré.
    Tymián já moc nemusím, ale i tak je polévka:yes:Asi to není moc francouzské, ale my doma sýrovou bagetku přikusujeme, zapečená pod grilem na polévce nám moc nejede.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    S bílým vínem je to francouzská cibulačka,dělávám a je opravdu dobrá:-pTady s přidáním ještě kuřecího masa musí být vývarek opravdu chutný:-pUkládám a +4 bodík posílám:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jana (neregistrovaný/á) docela často vidím tvé komentáře..nic proti nim, ale vždycky vyskočíš, jako čertík, jakoby se s tebou někdo hádal!!:-O Já neříkám, že nepatří, neříkám, že patří;-). Já to skrátka nevím. Píšu přece, že to vypadá zajímavě.;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    hmm ale cibule tymián a víno do cibulačky patří...:-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, tak tu chuť si neumím vůbec představit. Cibule, tymián, víno, ale každopádně zajímavá polévka!;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: certici z kuřecího masa kuřecí čertíci tousty s kuřecím masem zapečené toasty s kuřecím masem cibulačka s masem a vejcem francouzká polevka se sýrem a kuřecím masem cibulaka s kurecim masem cibulačka recept krkonošske kuřecí maso recepty na cibulačka čertíci z kuřecího masa cibulacka z kuřecího vyvaru krkonošská cibulačka s hovězím masem bílá cibulačka cibulačka s kuřecího masa certici kuřecí krkonošská cibulačka krkonošská cibulačka z kuřecího masa tousty s kuřecím masem francouzská kuřecí cibulacka