

Dušené krůtí žaludky
Suroviny 6 porcí
- 3/4 kg krůtích žaludků
- 4 zelené papriky
- 1 červená paprika
- 2 svazky jarní cibulky
- sádlo
- sůl
- koření
Postup přípravy receptu
Do pánve TIGER dáme rozehřát tuk, vhodíme omyté, očištěné a na 4 stejné díly rozkrájené žaludky.
Orestujeme a přidáme nakrájené papriky a jarní cibulku. Přidáme sůl a pepř. Dusíme tak dlouho, až maso změkne (pozor, žaludky jsou vždy poněkud tužší).
Podle potřeby podléváme, ale zelenina, zvlášť „masité“ papriky pustí šťávy dost. Nakonec jemně zahustíme Maizenou . Dochutíme podle svých zvyklostí vegetou, maggi kořením, a pod.
Poznámka od kuchařky
Pokud nevlastníme elektrickou japonskou pánev můžeme dělat na pánvi s poklicí třeba na plynu, nebo v jakémkoliv hrnci nebo kastrólu nebo i v remosce.