Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 441 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,94 g |
Tuky | 96,85 g |
Vláknina | 15,94 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 1,79 g |
Sůl | 4,90 g |
Sacharidy | 22,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na suché pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Česnek nasekáme na tenké plátky a vložíme do pánve ke slanině s cibulí. Necháme asi minutu restovat. Následně přidáme listový špenát - spařila jsem jej horkou vodou, ochutíme solí a pepřem a 2-3 minutky opékáme. Takto připravenou špenátovou směsí vyložíme dno zapékací formy.
Krok 2: Řádně očištěné pstruhy, pokapané citronovou šťávou, necháme 10 minut odpočívat, poté je osušíme, osolíme, použila jsem i zbytek koření na ryby, obalíme v hladké mouce a na pánvi s rozpuštěným máslem pečeme 3-5 minut z každé strany. Opečené pstruhy dáme vedle sebe do zapékací mísy na špenátovou směs a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200°C 25 minut.
Krok 3: Během procesu v troubě si připravíme zapékací omáčku. Vypečenou šťávu z ryb v pánvi zastříkneme bílým vínem, krátce povaříme a vmícháme zakysanou smetanu. Těsně před dopečením nalijeme omáčku na pstruhy a ještě pár minutek zapékáme. Příloha - máslové brambory s vůní libečku.
Zveřejněno 10. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh po florentinsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7oG
Moje poznámka
Pstruh po florentinsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7oG
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 8 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 20 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Tématické fráze:
ryba po florentinsku,
recept na pstruha v troubě,
pstruh na špenátu,
pstruh v horkovzdušné troubě,
pstruh minutka,
příprava pstruha v horkovzdušné troubě,
recepty pstruh,
pstruh v troubě,
ryba po florentánsku,
minutky z pstruha,
pstruh spenat,
pstruh na spenatu recept,
pstruh a špenát,
recepty pstruh a listový spenar,
minutky ze pstruha,
pstruh, špenát recept,
rybapo florentinsku,
michany ovocny salat,
pstruh špenát recept,
pstruzi v horkovzdušné troubě
Suroviny:
špenát listový,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
pstruh,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
máslo,
víno bílé,
smetana zakysaná,
šťáva citronová
Komentáře (5)