Jihočeský pstruh na grilu i v troubě

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 50 minut i s 30 minutovým odležením PT0H50M PT0H30M 4 porce Grilování 8 názorů

56

Suroviny

4 menší pstruzi
4 stroužky česneku
2 silnější pórky
100 g eidamu
citronová šťáva
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a vykuchané pstruhy uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli, pepře a na povrchu pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet.

  2. Bílou část pórku nakrájíme na tenké kroužky, které promícháme s větší polovinou strouhaného sýta a s jemně nakrájenou petrželkou. Touto směsí naplníme pstruhy a sepneme je kovovými jehlami. Pstruhy potřeme olejem a vložíme na rošt, nebo na pekáč a pečeme asi 15-20 minut.

  3. Pak posypeme zbylým sýrem a necháme pod grilem nebo v troubě, dokud sýr nezezlátne. Nakonec poprášíme červenou paprikou.

Poznámka

Pstruzi na tento způsob se dají jak grilovat, tak upéct v troubě a k nim jsou dobré opékané brambory a nějaký salátek.

Recept mám opsaný ze starého Top Víkendového magazínu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jihočeský pstruh na grilu i v troubě

  • Adam Adam(neregistrovaný)

    salve::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Mirek Mirek(neregistrovaný)

    salve:
    Máte naprostou pravdu, vždyť někteří rádoby chytráci devalvujou jedinečné pokrmy takovýma kravinama, cpou ho všude i tam, kde naprosto nemá co dělat, jen aby byli zajímaví.

    Odpovědět

  • salve salve(neregistrovaný)

    Bože. Bože! BOŽE!!!!!!!! Když nevíš co, narvi na to sejra a zapeč, žeano. Tohle už není možný - SÝR na RYBU?!? Kdy už se z rybníku český debility vyhrabeme? Nejsmutnější je, že lidi takovým zvěrstvům věří...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Suvicka: Sůvičko, tak to mám velkou radost a díky:-)

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Posílám 5. bod :yes:, dneska jsme si upekli. Malinko jsem si receptík upravila. Použila jsem uzený sýr, taky normální cibuli místo pórku. Pro jistotu jsem ji osmahla dopředu. Ale jinak všechno, jak bylo psáno.
    Bylo to výborné. :-K:-K:-K
    Fotku dodám někdy příště. Určitě jsme neměli naposledy. ;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Cathleen, děkuji ti za krásnou fotku, kterou recept úplně ožil:yes:Vůbec nevím, žes jí sem dala a tak děkuji Janině Remkové, že mně komentářem upozornila. Díky holky, jste prima:-!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, Bibi, to je fotečka, co?;-) Krása.:-K

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo