

Jihočeský pstruh na grilu i v troubě
Suroviny 4 porce
- 4 menší pstruzi
- 4 stroužky česneku
- 2 silnější pórky
- 100 g eidamu
- citronová šťáva
- mletá sladká paprika
- mletý pepř
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
Očištěné a vykuchané pstruhy uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli, pepře a na povrchu pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet.
Bílou část pórku nakrájíme na tenké kroužky, které promícháme s větší polovinou strouhaného sýta a s jemně nakrájenou petrželkou. Touto směsí naplníme pstruhy a sepneme je kovovými jehlami. Pstruhy potřeme olejem a vložíme na rošt, nebo na pekáč a pečeme asi 15-20 minut.
Pak posypeme zbylým sýrem a necháme pod grilem nebo v troubě, dokud sýr nezezlátne. Nakonec poprášíme červenou paprikou.
Poznámka od kuchařky
Pstruzi na tento způsob se dají jak grilovat, tak upéct v troubě a k nim jsou dobré opékané brambory a nějaký salátek.
Recept mám opsaný ze starého Top Víkendového magazínu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jihočeský pstruh na grilu i v troubě
-
salve:
-
salve:
Máte naprostou pravdu, vždyť někteří rádoby chytráci devalvujou jedinečné pokrmy takovýma kravinama, cpou ho všude i tam, kde naprosto nemá co dělat, jen aby byli zajímaví. -
Bože. Bože! BOŽE!!!!!!!! Když nevíš co, narvi na to sejra a zapeč, žeano. Tohle už není možný - SÝR na RYBU?!? Kdy už se z rybníku český debility vyhrabeme? Nejsmutnější je, že lidi takovým zvěrstvům věří...
-
Suvicka: Sůvičko, tak to mám velkou radost a díky
-
Posílám 5. bod
, dneska jsme si upekli. Malinko jsem si receptík upravila. Použila jsem uzený sýr, taky normální cibuli místo pórku. Pro jistotu jsem ji osmahla dopředu. Ale jinak všechno, jak bylo psáno.
Bylo to výborné.
Fotku dodám někdy příště. Určitě jsme neměli naposledy. -
-
Cathleen, děkuji ti za krásnou fotku, kterou recept úplně ožil
Vůbec nevím, žes jí sem dala a tak děkuji Janině Remkové, že mně komentářem upozornila. Díky holky, jste prima
-
No, Bibi, to je fotečka, co?
Krása.