

Pstruh na tymiánu
Suroviny
- 4 pstruzi
- 4 stroužky česneku
- 1 svazeček tymiánu
- 1 citrón
- hladká mouka
- máslo
- bílý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Troubu rozehřejeme na 200°C.
Ryby osolíme a opepříme zvenku i zevnitř a pokapeme citrónovou šťávou. Do bříška vložíme dvě větvičky tymiánu a neoloupaný stroužek česneku, který jsme předtím podrtili plochou stranou nože a podélně překrojili na poloviny.
Pstruhy posypeme hladkou moukou a zprudka opečeme na másle z obou stran, (používám kulaté sítko na čaj, které naplním moukou, adresně posypu jednu stranu každé ryby, touto stranou vhodím na pánev s rozpáleným máslem a již na pánvi posypu druhou stranu).
Pečeme dohněda a poté přendáme do pekáčku.
Polijeme máslovým výpekem, přiložíme zbylý tymián a pečeme 15-20 minut. V polovině pečení ryby obrátíme.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pstruh na tymiánu
-
Výborné!! Moje dvě děti (2+5) velmi ocenily kombinaci česneku a tymiánu! Já jsem ještě do pekáče přidala pár cherry rajčat a předvařené brambory na plátky. Díky za inspiraci!
-
Díky, Míšo.
-
-
Eli, tady byly vařeny brambory se špetkou kurkumy http://www.toprecepty.cz/recept/4675-prirodni-kotl... a tady jsem použil kari koření http://www.toprecepty.cz/recept/4946-koleno-v-pivu.... Když už jsou brambory starší, použiji kari, které brambory zárověň i ochutí
.
Jinak samozřejmě voňavému receptua krásným fotečkám posílám sedmý bodík
.
-
Jo, tak tohle jo, ryby bych mohla 5x týdně
Moc chválím nápad s kurkumou, ještě ji nemám, jdu shánět
-
Elizo, ty mi lezeš do kuchařky
, neboj - jen máme stejné choutky i recept
Jani - k pstruhu bych kari necpala
-
Mi se ten recept taky moc líbí, pstruha už jsem neměla fakt docela dlouho. Eli, nevím, jestli Jenda nemluvil o kari koření?
, teď si vůbec nejsem jistá a já tam cpu kari
. Kurkumu stejně nemám.
-
Páťo, děkuju...
-
Výbušná, už jsem ten fór s kurkumou naučila celou širokou rodinu a pár kamarádek...
Chuťově brambory příliš neovlivní, ale vypadají kouzelně. Stačí špetka či dvě
.
-
Jo, a fotky, to je nádhera.
-
taka jednoducha vec a urobi taky zazrak...neuveritelne...nemohla by si to napisat do tipov a trikov?...pstruha nemozem ohodnotit, ale ostatne je vsetko na jednotku
-
Ano, Eli, to je ono.
Jednoduché, rychlé a vynikající.
+
-
Ještě jsem zapomněla na citrón, už je doplněno...
-
Jsou vařené s přídavkem kurkumy - to jsem se naučila tady...
Tuším, že s tím přišel Jenda, ale jistá si nejsem...každopádně jeden z našich kolegů zde.
Jednou dělala bramborovou kaši s kurkumou, také podle zdejšího receptu (autorku si rychle nevybavím...) a byla fantastická... -
eliza ako to, ze mas take zlte zemiaky?