Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškot s nugátem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

22. 8. 2011 09:38

Suroviny pro 25

25

Nutriční hodnoty

Energie21 865 kJ / 5 226 kcal
Bílkoviny102,52 g
Tuky272,68 g
Vláknina16,30 g
Cholesterol 2,39 g
Sodík 927 mg
Sůl2,64 g
Sacharidy582,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

senses

21. 2. 2014 12:58

A samozřejmě přidávám bodík :yes:.

senses

21. 2. 2014 12:57

Výborný piškot! :yes: Víc jsem z toho receptu totiž nedělala, jelikož jsem se chystala na jiný z těchto stránek a nakonec nenašla. V rychlosti jsme s dcerkou našly tento. Takže piškot mi "pomohla udělat" a pak už měla fučák. Nakonec jsem zjistila, že nemám dostatek vajec, tak jsem improvizovala a udělala navrch jablka s pudinkem. Ale recept si ukládám kvůli piškotu a tento víkend vyzkouším s nugátem - kupovaným. :-p

hanahcotton hanahcotton

5. 11. 2011 20:10

Buchta na mě vykoukla mezi náhodnými recepty :yes: a vypadá moc lákavě :yes:. Jen mi trochu nesedí ta syrová vejce v ,, nugátu":-//

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 8. 2011 20:17

máma: To si uložím, díky!!:-) Tak jsem hledala ten můj zákusek s nugátem. Je to vlastně kokosový zákusek a zjistila jsem, že ho tady snad ani nemám!:-O Takže, kdo by chtěl, ještě nugát, jak ho dělám já.;-)
5 lžic mlet. cukru, 5 lžic mléka, 7 žloutků, kakao. Vaříme nad parou, stále mícháme do zhoustnutí. Vychlazený natřeme na zákusek;-)

máma

22. 8. 2011 20:14

zkuste někdy tuto polevu: 1 celé vejce, 12 dkg cukr moučka a 3 lžíce kakaa smíchat v misce, v kastrůlku rozehřát 8 dkg másla a vmíchat směs, třít dohladka. Je to úžasně jemná měkká poleva, pokud chcete, aby víc tvrdla, stačí část másla nahradit ztuženým tukem. Jde bez problémů přihřívat, je krásně lesklá, množství stačí tak na jeden dort nebo plech. Je trochu podobná, jen vejce je tepelně zpracované

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 8. 2011 20:08

Holky, to stačí!!:-(( Já nesleduji Klarisku nějak zvlášť, ale nesnáším pak komentáře typu, že sneseme jen chválu, žádnou kritiku. Klariska napsala svůj názor, podle mne nerýpala, jen měla výtku k nugátu, to snad může. Nevšimla jsem si žádné jedovatosti a ničeho podobného. Takže bych byla ráda, kdyby tyto komentáře ustaly. nebo se vyjadřujte k receptu, popřípadě v os. vzkazích, ale to byste musely být zaregistrované.

Jana

22. 8. 2011 19:42

Milá Klarisko, nejsem první, a věřím tomu, že ani poslední, komu leze na nervy tvé rozumování. Dost lidí se už v několika receptech ozvalo na tvoje rozdávání rozumů, a neřekla jsem, že to bylo teď někdy. Tak se prostě nenavážej za něco, co je pravda. Jseš zkrátka trapná, jak ve svým věku ráda poučuješ. Poučuj a rozdávej rozumy za dvacet let, to možná bude mít nějakou váhu a nebude to už zavánět buzerací. :-!

Klariska Klariska

22. 8. 2011 16:01

Alžbětino, buď prosím konkrétní, do koho jsem podle tebe rýpala? Protože já si nejsem žádné své "rýpací aktivity" vědoma, natož v poslední době, kdy tu spíš nejsem než jsem. Ráda uvádím věci na pravou míru. Nebojím se do svých komentářů napsat ani jiný než opěvný názor, ale nedělám to často a do nikoho se nenavážím, neurážím. Takže by mě vážně zajímalo, na základě čeho sis tento názor udělala. Na ubohé plivání neregistrované Jany nehodlám reagovat.
Omlouvám se autorce receptu, že to řeším v komentáři, ale jako neregistrované nemůžu Alžbětině napsat SZ.

Alžbětina Prknářová

22. 8. 2011 15:17

Přesně tak Klarisko. Jana nazvala věci pravými jmény, protože s těmi rýpacími komentáři jsem si toho v poslední době taky u tebe všimla, tak si jen prostě zkus na tyhle poznámky vzpomenout, až budeš příště zase kritizovat nějaký recept kvůli zanedbatelné maličkosti :-);-)

Klariska Klariska

22. 8. 2011 12:05

Jana Remkova: přesně tak, Jani. Je fajn, když se věci nazývají pravými jmény :-).

Jana

22. 8. 2011 11:57

Jana Remková: no právě, každý má svůj způsob, a já jsem si všimla už u vícero receptů, že jediná Klariska velmi ráda rozdává rozumy. Nugát nenugát, to je prostě jedno. Já vidím na fotce buchtu, kterou večer udělám dětem, protože mě za to utrhnou ruce, a rozhodně by mě nenapadlo hned letěl do wikipedie a honem dokazovat, co je nugát. Nemám tohle prostě ráda a takovýhle rejpálci mě fakt vytáčej :no:. Ale vzpomínám si, že naše babička taky "něco čarovala" se žloutkama nad párou... asi to bude ono :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 8. 2011 10:53

Jana: Ale Klariska nerýpe;-), píše, že to nugát není a možná má pravdu. Pokud vidím dobře, recept pochválila a chválím ho i já. Já na nugát nahřívám žloutky nad parou, přesný postup tady někde mám, jen kde?:-D U nějakého moučníku.;-) Oříšky, ani mandle nedávám. Každý má holt svůj způsob.;-)

Jana

22. 8. 2011 09:55

ááá, rejpalka Klariska zas nemá co na práci :-//:no::no:

Recept vypadá dobře, to bude jedlý, hlavně naše děti se po tom umlátěj :-D, díky za inspiraci :yes:

Klariska Klariska

22. 8. 2011 09:42

Nugát to není, ten se vyrábí z pražených ořechů nebo mandlí. Každopádně zajímavá poleva, alergici by ji mohli ocenit ;-).
http://cs.wikipedia.org/wiki/Nug%C3%A1t

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta s nugatem croasant wikipedie z čeho se vyrábí nugát nugátová buchta piškot bez vajec piskot láda hruška -croasant s nugátem piškot ze 4 vajec z čeho je nugát piskoty lada hruska recepty s nugátem láda hruška recepty croasant s nugátem moučníky s nugátem piškotová buchta hruška jde nugat rozpustit z ceho se vyrabi croasant křehký kroasant buchty s nugátem kakaový piškot.sz

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, voda, prášek do pečiva, omega, máslo, cukr moučkový, kakao, vejce

TopRecepty.cz

Piškot s nugátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8X4L