Piškot s nugátem
Suroviny pro 25
25
Nutriční hodnoty
Energie | 21 865 kJ / 5 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,52 g |
Tuky | 272,68 g |
Vláknina | 16,30 g |
Cholesterol | 2,39 g |
Sodík | 927 mg |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 582,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2014 12:58
A samozřejmě přidávám bodík .
21. 2. 2014 12:57
Výborný piškot! Víc jsem z toho receptu totiž nedělala, jelikož jsem se chystala na jiný z těchto stránek a nakonec nenašla. V rychlosti jsme s dcerkou našly tento. Takže piškot mi "pomohla udělat" a pak už měla fučák. Nakonec jsem zjistila, že nemám dostatek vajec, tak jsem improvizovala a udělala navrch jablka s pudinkem. Ale recept si ukládám kvůli piškotu a tento víkend vyzkouším s nugátem - kupovaným.
5. 11. 2011 20:10
Buchta na mě vykoukla mezi náhodnými recepty a vypadá moc lákavě . Jen mi trochu nesedí ta syrová vejce v ,, nugátu"
22. 8. 2011 20:17
máma: To si uložím, díky!! Tak jsem hledala ten můj zákusek s nugátem. Je to vlastně kokosový zákusek a zjistila jsem, že ho tady snad ani nemám! Takže, kdo by chtěl, ještě nugát, jak ho dělám já.
5 lžic mlet. cukru, 5 lžic mléka, 7 žloutků, kakao. Vaříme nad parou, stále mícháme do zhoustnutí. Vychlazený natřeme na zákusek
5 lžic mlet. cukru, 5 lžic mléka, 7 žloutků, kakao. Vaříme nad parou, stále mícháme do zhoustnutí. Vychlazený natřeme na zákusek
22. 8. 2011 20:14
zkuste někdy tuto polevu: 1 celé vejce, 12 dkg cukr moučka a 3 lžíce kakaa smíchat v misce, v kastrůlku rozehřát 8 dkg másla a vmíchat směs, třít dohladka. Je to úžasně jemná měkká poleva, pokud chcete, aby víc tvrdla, stačí část másla nahradit ztuženým tukem. Jde bez problémů přihřívat, je krásně lesklá, množství stačí tak na jeden dort nebo plech. Je trochu podobná, jen vejce je tepelně zpracované
22. 8. 2011 20:08
Holky, to stačí!! Já nesleduji Klarisku nějak zvlášť, ale nesnáším pak komentáře typu, že sneseme jen chválu, žádnou kritiku. Klariska napsala svůj názor, podle mne nerýpala, jen měla výtku k nugátu, to snad může. Nevšimla jsem si žádné jedovatosti a ničeho podobného. Takže bych byla ráda, kdyby tyto komentáře ustaly. nebo se vyjadřujte k receptu, popřípadě v os. vzkazích, ale to byste musely být zaregistrované.
22. 8. 2011 19:42
Milá Klarisko, nejsem první, a věřím tomu, že ani poslední, komu leze na nervy tvé rozumování. Dost lidí se už v několika receptech ozvalo na tvoje rozdávání rozumů, a neřekla jsem, že to bylo teď někdy. Tak se prostě nenavážej za něco, co je pravda. Jseš zkrátka trapná, jak ve svým věku ráda poučuješ. Poučuj a rozdávej rozumy za dvacet let, to možná bude mít nějakou váhu a nebude to už zavánět buzerací.
22. 8. 2011 16:01
Alžbětino, buď prosím konkrétní, do koho jsem podle tebe rýpala? Protože já si nejsem žádné své "rýpací aktivity" vědoma, natož v poslední době, kdy tu spíš nejsem než jsem. Ráda uvádím věci na pravou míru. Nebojím se do svých komentářů napsat ani jiný než opěvný názor, ale nedělám to často a do nikoho se nenavážím, neurážím. Takže by mě vážně zajímalo, na základě čeho sis tento názor udělala. Na ubohé plivání neregistrované Jany nehodlám reagovat.
Omlouvám se autorce receptu, že to řeším v komentáři, ale jako neregistrované nemůžu Alžbětině napsat SZ.
Omlouvám se autorce receptu, že to řeším v komentáři, ale jako neregistrované nemůžu Alžbětině napsat SZ.
22. 8. 2011 15:17
Přesně tak Klarisko. Jana nazvala věci pravými jmény, protože s těmi rýpacími komentáři jsem si toho v poslední době taky u tebe všimla, tak si jen prostě zkus na tyhle poznámky vzpomenout, až budeš příště zase kritizovat nějaký recept kvůli zanedbatelné maličkosti
22. 8. 2011 12:05
Jana Remkova: přesně tak, Jani. Je fajn, když se věci nazývají pravými jmény .
22. 8. 2011 11:57
Jana Remková: no právě, každý má svůj způsob, a já jsem si všimla už u vícero receptů, že jediná Klariska velmi ráda rozdává rozumy. Nugát nenugát, to je prostě jedno. Já vidím na fotce buchtu, kterou večer udělám dětem, protože mě za to utrhnou ruce, a rozhodně by mě nenapadlo hned letěl do wikipedie a honem dokazovat, co je nugát. Nemám tohle prostě ráda a takovýhle rejpálci mě fakt vytáčej . Ale vzpomínám si, že naše babička taky "něco čarovala" se žloutkama nad párou... asi to bude ono
22. 8. 2011 10:53
Jana: Ale Klariska nerýpe, píše, že to nugát není a možná má pravdu. Pokud vidím dobře, recept pochválila a chválím ho i já. Já na nugát nahřívám žloutky nad parou, přesný postup tady někde mám, jen kde? U nějakého moučníku. Oříšky, ani mandle nedávám. Každý má holt svůj způsob.
22. 8. 2011 09:55
ááá, rejpalka Klariska zas nemá co na práci
Recept vypadá dobře, to bude jedlý, hlavně naše děti se po tom umlátěj , díky za inspiraci
Recept vypadá dobře, to bude jedlý, hlavně naše děti se po tom umlátěj , díky za inspiraci
22. 8. 2011 09:42
Nugát to není, ten se vyrábí z pražených ořechů nebo mandlí. Každopádně zajímavá poleva, alergici by ji mohli ocenit .
http://cs.wikipedia.org/wiki/Nug%C3%A1t
http://cs.wikipedia.org/wiki/Nug%C3%A1t
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 13 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 34 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 3 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
Jednoduché piškotové těsto na dort pro úplné začátečníky: Snadnější recept asi nenajdete
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: buchta s nugatem croasant wikipedie z čeho se vyrábí nugát nugátová buchta piškot bez vajec piskot láda hruška -croasant s nugátem piškot ze 4 vajec z čeho je nugát piskoty lada hruska recepty s nugátem láda hruška recepty croasant s nugátem moučníky s nugátem piškotová buchta hruška jde nugat rozpustit z ceho se vyrabi croasant křehký kroasant buchty s nugátem kakaový piškot.sz
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, voda, prášek do pečiva, omega, máslo, cukr moučkový, kakao, vejce
Piškot s nugátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8X4L
14 názorů