Arabský twister alá KFC

lucka14lucky Kuchař:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 6 porcí Ostatní 15 názorů

21
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Suroviny

Salát:
rajčata asi 4 velké
černé olivy - bez pecek
ledový salát
3 velké papriky
salátová okurka tu dávám půlku
olivový olej
kuřecí maso cca 500 g
Zálivka:
bílý jogurt
lžíce Majolky®
smetana 12%
česnek
Dále budeme potřebovat:
arabský chléb - (tip já kupuji v Penny marketu za 25 kč viz fotografie)
(A do salátu bych doporučila nastrouhat)
tvrdý sýr ( aby se trochu spojil - ale vážně jen trochu!)
vegeta
koření na kuřecí maso
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Začneme salátem - uvedenou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, počet kusů zeleniny jsem uvedla jen orientačně, každý si tam dá, jak to má rád. Zakápneme olivovým olejem, a malinko okořením vegetou, nebo podobným kořením, které máte rádi.

  2. Zálivka - smícháme uvedené suroviny, dáme tak 3 stroužky česneku, opět kdo jak má rád ostrost. Můžeme opepřit.

  3. Poté si jen na trošce oleji osmahneme kuřecí maso nakrájené na MALÉ kostičky.

  4. Nyní máme vše potřebné připravené. Vezmeme jeden arabský chléb, a vážně jen na "kapičce" oleje ho osmahneme z obou stran, aby změkl, ale pozor!Je to hned, při nechání déle na oleji ztvrdne a můžeme ho vyhodit - mluvím z vlastní zkušenosti.

  5. Máme osmažený chléb, dáme na talíř, potřeme trochou zálivky, dáme salát, trochu masa, přeložíme jakoby na půlku viz obrázky, a opět dáme na pánvičku, aby se to prohřálo vevnitř. Po prohřátí servírujeme na talíř, přidáme více zálivky - která je lepší za studena, než ta teplá, proto se na začátku nemusí mazat ten chléb. Je to o člověku a jeho fantazii, jak si to udělá.

Poznámka

Recept mám od kamarádky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Arabský twister alá KFC

  • neuro čičin neuro čičin(neregistrovaný)

    Klariska:ano měl..,měl by se nafouknout.ovšem tento konkrétní 'arab.'chleba je na hovno.Je moc tenký a nejde pořádně rozříznout-udělat kapsu.ani na pánvi,ani v mrchovlnce... lepší je si chléb bud udělat sami,nebo použít nějaký jiný.Mne se osvěčil 'Libanonský chléb' od výrobce PENAM. Ten je moc dobrý a jde jakštak udělat kapsu :-)
    p.s. (jako koření na maso je velmi dobrý ml.koriandr,skořice ml., ml.paprika slad.,česnek a kajenský pepř.)

    Odpovědět

  • lucka14lucky lucka14lucky(autor receptu)

    Takové, co komentovali jako poslední mám nejradši. Alespoň kdyby se nebáli a ukázali svoji pravou identitu :) No srabi, co víc :)

    Odpovědět

  • A du blejt velebnosti A du blejt velebnosti(neregistrovaný)

    Vařit neumíš, a fotit už vůbec ne. Radši to zabal :no::-//

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Twister ala KFC, já se picnu, vždyť to ani není zavinuté :-D.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

  • lucka14lucky lucka14lucky(autor receptu)

    Tak přejmenováno:)...Oficiálně píši, že autorem názvu je uživatelka: katarinnka (neregistrovaný/á) :-)))

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Lucko, gyros je koření, jím ochucené maso i hotový pokrm. Obvykle plátky masa okrájené z rotačního grilu podávané se spoustou zeleniny a jogurtovou zálivkou (tzatziky) v pitě, arabském chlebu. Koukni se na podobné recepty ;-).

    Odpovědět

  • katarinnka katarinnka(neregistrovaná)

    také jsem klikla páč mě zajímalo proč placku cpát do chleba:-D každopádně, když už nápaditost... tak bych to třeba pojmenovala arabský twister alá KFC, ikdyž se to neroluje:-D

    Odpovědět

  • lucka14lucky lucka14lucky(neregistrovaný)

    Klaristka - no podle mého to určitě není gyros, gyros je přeci maso ne? :-) Nebo tenkrát jsme byli zde u nás v kebabu, a kamarád: dal bych si gyros bez masa a všichni se mohli potrhat smíchy :D tak podle toho si to pamatuji :)

    Název tortilly jsem tomu dala, protože je to náš domácí název, přijela moje švagrová a že uděláme tortilly ... tak proto.

    Tak jak by to správně mělo být nazvané? Napadá mě něco v tomto smyslu: plněný arabský chléb, nebo mě prostě pořád nenapadá ten správný název. Když už se to tu teda začalo rozebírat, tak ten název bych změnila :-)))

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Jakápak tortilla, vždyť je to gyros :))). Lucko, arabský chléb se dá plnit (na pánvi nebo v troubě by se měl krásně nafouknout), zkus to někdy, pohodlněji se pak jí ;-).

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ano, autorka si asi popletla tortillu s náplní do tortilly. Náplň se může dát i do arabského chleba, proč ne, ale název receptu je v tomto případě zavádějící ;-):-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Recept vypadá dobře, ale tortillu tam nikde nevidím...(Wikipedie: Tortilla je placka, původem ze španělské kuchyně, která byla přes španělské dobyvatele přenesena do Nového světa, kde se ujala hlavně v Mexiku.)
    Recept na tortillu máme např.tady: http://www.toprecepty.cz/recept/1538-tortilla-mouc...

    Odpovědět

  • Di Di(neregistrovaný)

    Mě ten název taky zarazil a přemýšlela jsem, proč strkat tortilu (mě napadla mexická placka) do arabského chleba. Je fakt, že jsem si recept otevřela, abych zjistila, o co jde.
    Tady se většinou tvrdí, že češtinu a správné vyjadřování na nic nepotřebujeme. Pak to ale dopadne takhle, piště si, co chcete! :-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    navstevnik:nemusí to tak byť...španielska tortila je vlastne zemiaková omeleta, a to sa naplniť dá.;-)

    Odpovědět

  • navstevnik navstevnik(neregistrovaný)

    jenom bych rada vedela, jak je tortilla v arabskem chlebu, tortilla je mexicka placka, ktera se plni, mozna by se to mohlo jmenovat burrito, nebo taco ;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo