Králík podle dědečkovo chalupářských receptů

varilamyskakasicku Kuchařka:

Doba přípravy: 85 minut + naložení 24 hodin PT25H45M PT1H25M 8 porcí Jiné maso 22 názorů

518

Suroviny

1 větší králík
4 králičí stehna
3 cibule
celý kmín
sůl
čerstvý mletý pepř
2 bobkové listy
tymián
nové koření
2-3 zelené papriky
4 rajčátka
NA MARINÁDU:
150 ml oleje
250 - 300 ml červeného vína
1 PL worcesteru
1 PL sojové omáčky
2 PL plnotučné hořčice
1 lžička sladké papriky
2 PL čerstvého strouhaného křenu
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou promíchanou marinádou a necháme takto naloženého králíka do druhého dne uležet.

  2. Na druhý den pak králíka poklademe ještě plátky cibule, kousky rajčátek, paprik, přidáme koření a přiklopený pekáč s králíkem dáme péci do předehřáté trouby. Podléváme po celou dobu pečení jen marinádou.

  3. Ke konci pečeme králíka již odklopeného, chceme-li mít více šťávy, podlijeme ještě vývarem a dopečeme do zlatova. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Poznámka

Měla jsem doma ještě kousek vyuzeného bůčku, tak jsem ho také ke králíkovi přidala, pak byla šťáva voňavá a chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík podle dědečkovo chalupářských receptů

  • Petra P. Petra P.(neregistrovaný)

    Moc dobrý, chutnal skvěle. Jako přílohu jsem dala karlovarský knedlík a nemělo to chybu :-)
    .

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    :yes: Výborný recept. Moc jsme si pochutnali:-p. Posílám bodík a řadím k oblíbeným:yes:

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    :-) Tak a králík už je naložený, zítra dám vědět, jak nám chutnal:yes:

    Odpovědět

  • Iriska:díky:-K

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Ivanko, tak ten ušák vypadá úžasně. Ten si bodík určitě zaslouží :yes::yes:+

    Odpovědět

  • Děkuji za milá slovíčka:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásný receptík:-Kna chutného mycáčka:-p+14:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Moc pěkně připravený králík:-p:yes:, taky se na něj chystám, ale až asi o víkendu.

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Také mám v mrazáku dva králíčky,jen to víno jsem v neděli dopila.No,co se dá dělat,rozdělám další láhev a ze zbytku udělám svařák:-D:-D:yes:Posílám ti bodíka;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Teda Ivo:-Oto je jistě delikatesa:-p:-p:-pmám 4stehna koupené,receptík ukládám a vyzkouším,je to moc lákavá kombinace:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Pěkný receptík:-);-):yes:+

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ivanko, to si piš, že jsem ráda:-) A domácí:-D a Tvůj receptík je lákavý. Zatím mně nejvíc chutnal od Jany Remkové "Béřovický" anebo pečený s bůčkem, ale je potřeba vyzkoušet taky jiné receptíky:-)):-K

    Odpovědět

  • soptice soptice

    jupí další pěkný recept na králíka ,hned ráno si vyndám z mrazáku jednoho a až povolí tak naložím a... to budou ve středu koukat doma

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Krásný králíček:-p:-p:yes:+8

    Odpovědět

  • BILKOVAI: tak to asi jsi ráda,dva ušáky mít na mrazáku,paráda:-K;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo