Králík na hořčici

cathleen Kuchařka:

Jiné maso 7 názorů

510

Suroviny

Králík
sůl
plnotučná hořčice
máslo
citrón
necelá rovná lžíce hladké mouky
1/8 l smetany
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, potřeme hořčicí, osolíme a v pekáčku vymazaném máslem dáme péct. Během pečení podléváme horkou vodou, králíka potíráme máslem a před dopečením i citrónovou šťávou se špetkou strouhané kůry.

  2. Maso, upečené dočervena, vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, rozmícháme, podlijeme vodou (nebo můžeme i bílým vínem) a povaříme. Vmícháme smetanu a podáváme.

Poznámka

Králík v téhle úpravě naší rodině chutná nejvíc :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na hořčici

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Valérie:to je fajn :-) u nás tahle úprava králíka patří k nejoblíbenějším.

    Odpovědět

  • Valérie Valérie(neregistrovaný)

    U nás se králík vůbec nejí ale tohle se snědlo hned.Děkuju za bezva recept:-):yes:

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    výborný tip,já dělám většinou z králíka svíčkovou,ale tohle je výborné.děkuji za tip..:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To už je let, kdy jsem takhle upraveného králíka jedla naposledy...moc dobré, znám :-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cathleen, paráda, ale kde vzít toho králíka že;-) Ovšem to je můj problém a ty máš 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    tak to vypadá na pěknou dobrotu:-p:-K+1:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Také ráda ochucuju maso hořčicí, takže :-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo