Sekaná od Jitky

Andromeda23 Kuchařka: Andromeda23

Domácí pekárna 13 názorů

Suroviny

500 g mletého masa
2 celá vejce
5 stroužků česneku
1 větší cibule
asi 7 cm dlouhý kus pórku
1 houska
trocha vlažného mléka
1 čajová lžička Solamylu
5 dkg špeku
1 čajová lžička mleté sladké papriky
1 čajová lžička drceného kmínu
asi 3-5 polévkových lžic strouhanky (dle potřeby)
1 čajová lžička Solčanky nebo Podravky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso, česnek, špek a housku protáhnu mlýnkem na maso (nemusíte, stačí vše pokrájet nadrobno, ale je to lepší).

  2. Housku jsme předem namočili v mléce a poté lehce vymačkali. Cibuli a pórek pokrájíme nadrobno.

  3. Do mleté směsi přidáme cibuli a pórek, koření, solamyl, Solčanku, sůl, vajíčka a strouhanku (dle potřeby) - vše rukou dobře promícháme a dáme do formy z domácí pekárny (háky máme vyndané!). Mokrou rukou povrch ještě uhladíme.

  4. Zapneme program č.12 - pečení a kůrka střední. Program pečení je jednu hodinu. Po hodince tento program ještě zapneme znovu a sekanou ještě pečeme dalších 15-20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná od Jitky

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Príma sekaná:-p+7:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Krásný recept:yes: a krásné foto:-p:-p, hned bych si dala je to za bod:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Andromeda23: Andromedo, vítám tě v naší Topkové rodině, jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady s náma i s receptama líbilo;-)
    Za sekanou ti dávám 3.bod:yes: mám za to, že bude dost dobrá a pak jsi nová:-D

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    Ahoj,také Tě vítám tu na topreceptech a přeji Ti klídek a pohodíčku,mnoho dobrých receptů a skvělé vaření z novinek a dobrot co zde najdeš.Zdroj nemusíš uvádět pokud to kopíruješ z jiného webu a ten recept tam je Tvůj.Pokud to opisuješ z časopisu měl by se uvádět název časopisu pokud tam není autor.Co se týká fotek tak to neřeš,každý web si toto už dnes hlídá a značí svým jménem,tak že sem fotku z jiného webu dát nemůžeš hned to je vidět a samozřejmě se to nedělá.To raděj recept bez fotky...hezký den:-K

    Odpovědět

  • Andromeda23 Andromeda23(autor receptu)

    Jana Remkova:Děkuji za podporu :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Andromeda23: pochop, na každém webu máš ale v podmínkách, že se nekopírují cizí fotky, neb se jedná o autorská práva. Už se tu před nějakým rokem strhla mela, že sem někdo dával zkopírované ale cizí fotky, onen autor se ozval a pochopitelně naštval. Nebo naopak na jiné stránky se dávaly zkopírované fotky odsud, takže proto ta diskuze vznikla. Tak už to víš a je to.;-);-):yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Andromeda23: klídek, to bude dobré;-). Vítej na Topreceptech:-K:-K

    Odpovědět

  • Andromeda23 Andromeda23(autor receptu)

    spagetka:Děkuji.Tak až se zde jen trochu zorientuji bude to lepší.Jen jsem nečekala,že hned po prvním receptu se tady ztrhne taková mela.Sama ráda koukám po receptech,co dobrého vyzkoušet a ani by mě nenapadlo,hned každého kritizovat.Mrzí mě to

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já myslím, že pokud máš vlastní foto, tak stačí jen třeba připsat, odkud je zdroj, ale zas bych to jako velký problém neviděla, protože se každý inspiruje nějakým receptem odjinud, těch receptů je tolik, že vymyslet takový, který neexistuje, snad už ani moc nejde.

    Odpovědět

  • Andromeda23 Andromeda23(autor receptu)

    Jsem zde nová a nevím,zda se mohou vkládat odkazy na jiné stránky.Tedˇnevím zda mám litovat toho,že jsem sem dávala nějaké recepty.Myslela jsem,že jde spíše o to podělit se s někým o dobrý recept,než tady jen útočit.

    Odpovědět

  • bělka bělka (neregistrovaný)

    Zdroj je tohle : http://bucifousek.webgarden.cz/slane-nejen-pecivo/domaci-sekana-z-dp-2.html

    Odpovědět

  • Andromeda23 Andromeda23(autor receptu)

    Zdroj jsem napsala.Sekanou jsem dělala já.Tak nevím ??:-(

    Odpovědět

  • bělka bělka(neregistrovaná)

    uvést zdroj, by se slušelo, opisovat se nemá!!!

    Odpovědět

Tématické fráze: bucifousek.webgarden.cz sekaná z domácí pekárny 500g bucifousek sekaná recepty od jitky jitka pečení sekana 500g všechno co mam rada-sekaná recept kuchařka andromeda 23 sekaná z domácí pekárny sekaná foto prima sekaná sekaná 500g recept sekaná s dijonskou hořčicí bucifousek recepty všechno co mám ráda recepty sekaná vsechno co mám ráda domácí sekaná kruti sekana z čeho se mele sekaná v domácí pekárně prava sekana