Mexické kuře v PH
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 134 kJ / 1 944 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 350,05 g |
Tuky | 29,31 g |
Vláknina | 11,49 g |
Cholesterol | 843 mg |
Sodík | 5,79 g |
Sůl | 14,16 g |
Sacharidy | 66,22 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: brožura receptů přiložená k pomalému hrnci, upraveno
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 9. 2012 15:44
isindy: Ivi, símtě dobromysl je ryze českej název a kdo ho nezná, není bylinkář , neboooj, vím, jaks to myslela
No vidíš a ani nenapíšu, že receptík se mi líbí
No vidíš a ani nenapíšu, že receptík se mi líbí
10. 9. 2012 15:40
spagetka: já to nerozporuji jde o stejnou rostlinu, jen vím, že Dobromysl jsem zvyklá trhat v našich podmínkách na zahradě a název není tak zaběhlý, v obchodě se jmenují sušené bylinky v odd.koření věsměs Oregano...proto jsem dala oba názvy...
10. 9. 2012 07:59
isindy: Dobromysl a oregano mají stejný latinský název Origanum vulgare, tudíž jde o tutéž rostlinu, i když se vyskytuje v různých variantách - http://bylinky.atlasrostlin.cz/oregano
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dobromysl_obecn%C3%A1
Jako se v různých variantách objevuje třeba pepř, máta, bazalka apod.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dobromysl_obecn%C3%A1
Jako se v různých variantách objevuje třeba pepř, máta, bazalka apod.
10. 9. 2012 07:01
maggy: podle "chytrých knih" malý rozdíl je:
Oregano kontra Dobromysl
Co je správně? Nejjednodušší odpověď by
byla taková, že v Čechách roste dobromysl,
na jihu Evropy oregano. Je to ale tatáž
rostlina. Dobromysl má mnohem silnější
aroma než oregano a když upečete pizzu
s českou dobromyslí, tak ji pravděpodobně
vyhodíte, protože budete mít pocit, že
vám ji někdo posypal anýzem. K pletení si
jména rostliny přispívají i názvy v různých
jazycích jako například anglicky „marjoran“,
francouzsky „origam“, nebo třeba
slovensky „pamajorán“.
tož tak
Oregano kontra Dobromysl
Co je správně? Nejjednodušší odpověď by
byla taková, že v Čechách roste dobromysl,
na jihu Evropy oregano. Je to ale tatáž
rostlina. Dobromysl má mnohem silnější
aroma než oregano a když upečete pizzu
s českou dobromyslí, tak ji pravděpodobně
vyhodíte, protože budete mít pocit, že
vám ji někdo posypal anýzem. K pletení si
jména rostliny přispívají i názvy v různých
jazycích jako například anglicky „marjoran“,
francouzsky „origam“, nebo třeba
slovensky „pamajorán“.
tož tak
7. 9. 2012 23:43
Jen taková malá poznámka na okraj. Dobromysl a oregano je jedno a totéž. Tož tak.
29. 12. 2011 21:34
Velmi lákavé +
29. 12. 2011 20:43
tož pěkně ti to pomalí a kráásně ti to fotí
velice lahodně a pikantně vyhlížející krmě
velice lahodně a pikantně vyhlížející krmě
29. 12. 2011 20:20
děkuji všem za milé reakce
Jana Remkova: je to Sweet Chicken Sauce (Sweet Chilli Sauce), poněkud pikantnější omáčka, většinu běžně k dostání
Jana Remkova: je to Sweet Chicken Sauce (Sweet Chilli Sauce), poněkud pikantnější omáčka, většinu běžně k dostání
29. 12. 2011 16:26
PH na mě mrká, že by chtěl opět skočit na linku a zasunout tykadélko do zdroje elektrické energie...tož mu vyhovíme.+8
29. 12. 2011 14:26
Ivijak jinak než osvědčená klasika+
29. 12. 2011 11:19
Ivo, moc hezky ten PH zajíždíš-dobrý, chutný a líbivý receptík. Dávám 4.boda
29. 12. 2011 11:03
Ivo krása a jsem přesvědčená, že i chuť bude super. Jen by mne zajímalo, co to je "sladká kuřecí čili omáčka" a dá se něčím nahradit? Taky teda nemám ten pomalý hrnec, ale co už, no..
29. 12. 2011 09:28
Vypadá to náramně+. Jestli se nemýlím, tak jsi čerstvá majitelka PH, doufám, že s ním budeš spokojená jako já
29. 12. 2011 09:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 10 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: mexické kuře mexické kuře recept recepty na kuře mexické mechické kuře kuře v ph recept na mexicke kure mexická omáčka mexické kuře v pomalém hrnci mexická omáčka recept recept mexické kuře mexicke omacky mexické recepty kuře mexické mexické kuře v ph recepty v ph wikipedie oregano da se necim nahradit solamyl mexické omáčky recept mexicky kure ph recepty
Suroviny: prsa kuřecí, šunka, mrkev, cibule, rozinky, česnek, omáčka chilli, rajče sušené, kapary, tymián, dobromysl, sůl, solamyl, voda, olej olivový
Mexické kuře v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ByZ
14 názorů