Sirup z červené řepy
Červená řepa svou příjemně nasládlou chutí určitě najde svoje příznivce. Tento sirup ředěný vodou bude chutnat jak za studena, tak i za tepla. Řepa dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům, a posiluje nervový systém.
Suroviny pro 2 dávky
2dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 298 kJ / 10 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 695 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 2 608,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu očistíme a oloupeme, nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Zalijeme 4 l vody a vaříme 30 minut.
Krok 3: Potom šťávu scedíme do čistého hrnce, přidáme cukr a kyseliny, a mícháme do úplného rozpuštění. Můžeme trochu zahřát, aby se cukr lépe rozpustil, ale v žádném případě nevaříme.
Krok 4: Nakonec vmícháme potravinářskou příchuť z obou lahviček, sirup promícháme a studený nalijeme do čistých sklenic. Vychází to na 5,5 l sirupu.
Zveřejněno 19. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G690
Moje poznámka
Sirup z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G690
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 4 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 7 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 9 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 9 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 10 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
šťáva z červené řepy recept,
šťáva z červené řepy,
domácí šťáva z červené řepy,
recept šťáva z červené řepy,
džus z červené řepy,
šťáva z červené řepy recepty,
recept na šťávu z červené řepy,
malinová šťáva z červené řepy,
červená řepa recepty,
cukrová řepa,
červená řepa štáva,
řepový sirup,
malinová tresť,
stava s cervene repy,
malinovka z červené řepy,
jak se dělá šťáva z červené řepy,
červená řepa recepty štáva,
cukrová řepa recept,
cukrová řepa recepty,
recepty z červené řepy
Suroviny:
řepa červená,
voda,
cukr krystal,
kyselina sorbová,
kyselina citronová,
potravinářské příchutě
Komentáře (32)
Po scezení sirup jen lehce zahřej. Nemusí se, ale, cukr se v teplém lépe a rychleji rozpustí. Nic dál se nevaří, jen hotovou šťávu dám do zavařovaček a zavařím - mám jistotu, že se nezkazí. Vím ale, že některé mé kamarádky měly sirup nezavařený, v chladu a vydržel do spotřeby.
Koupila jsem červenou řepu kilo za 4kč tak z ní vařím sirup podle receptu. Zatím zkouším z poloviční dávky, jestli se u nás ujme
a co uděláte s uvařenou řepou ? Nedá se rozmixovat a celé použít ?
dužinu smíchám s nakrájenou cibulkou. Směs naplním do skleniček a zaliju nálevem např.
na okurky. Zavařím. Je to výtečné např. ke klobáskům.
a co uděláte s uvařenou řepou ? Nedá se rozmichovat a celé požít ?
A hotový sirup zavařuju asi 20-25min.
No a jahody, maliny a višně používám třeba na marmošku nebo džus, tam se nahradit nedají