Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup z červené řepy

Červená řepa svou příjemně nasládlou chutí určitě najde svoje příznivce. Tento sirup ředěný 1:10 bude chutnat jak za studena tak i za tepla. Řepa dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům a posiluje nervový systém.

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

19. 8. 2008 18:34

Suroviny pro 2 dávky

2 dávky

Nutriční hodnoty

Energie44 298 kJ / 10 588 kcal
Bílkoviny19,50 g
Tuky3,00 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 695 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy2 608,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pedyna

29. 8. 2013 11:46

Moc super jenom mám tu šŤávičku nějak rosolovatou,ale chutná výtečně :-))

jolis

26. 9. 2012 09:48

barbarela:Dobrý den,mám maminku diabetičku a chtěla bych zkusit ten dia sirup prosím o radu jakým množstvím dia sladila jste nahradila cukr?Děkuji

barbarela

23. 9. 2012 18:50

Dostala jsem š'távu od kamarádky ,,malinovku,,. nepoznala bych, že není z malin. Takže letos jsem udělalalněkolik variant, malinovou, jahodovou, malinovou dia-bez cukru, a zkusila jsem i citronovou. Bohužel citronová trest byla od jiného výrobce a jak jsem je nalila do šťávy tak se na ní udělala mastná oka jak na polévce.Po přečtení složení jsem zjistila, že je v tresti obsažen sojový olej. Takže mám štávičku chuťově dobrou, ale s mastnýma okama.jinak recept supr a zcela jistě je to o hodně zdravější než to co se u nás prodává.:Kyselinu používám 100 gramovou a nezdá se mi, že by produkt byl kyselý.

Lenka

5. 8. 2012 20:13

Dobrý den:)parádní recept,máme na něj zálusk s kamarádkou:) používáte malinovou příchut? a pak siru ještě zavaříte?nebo by stačil do láhve a do sklepa? :)děkuju za radu :):-K

Blanka

20. 3. 2012 12:53

Mám uvařeno:-)), ale mám to nějaké dosts kyselé:-S. Neprodávají se ty kyseliny citrónové různé gramáže? Dala jsem tam 100g. A i po přidání dalšího cukru, to mám kyselé. Víte někdo kolik tam dát té kyseliny?:-?:-)

Ludmila

7. 9. 2011 17:44

Opravdu vynjkající,díky za recept.

zizala zizala (moderátorka)

16. 9. 2009 13:57

SUPER! Vyzkouším hned tento víkend:yes:

pipre pipre

16. 9. 2009 13:44

Tak tento sirup mne zaujal a moc!!! Sama zrovna užívám dražší produkt z červené řepy a není nad přírodní..Hned si ho udělám. Díky za tip a dávám bodík:yes: 4.

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 9. 2009 13:30

Levík, řepu je třeba oloupat syrovou, pak teprve nastrouhat a povařit ve vodě.
A hotový sirup zavařuju asi 20-25min.:yes:Je vynikající!

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 9. 2009 13:16

Takže, jestli tomu dobře rozumím, používá se místo sirupu do vody, jo? Ne, jako třeba mošt. To mne docela zaujalo, protože, já sice piju čistou vodu, ale děcka za sirupy utratí majlant.:-(

Levik Levik

16. 9. 2009 13:06

Řepu mám hrozně ráda,každý rok si jí zavařuji,ale sirup jsem ještě nezkoušela.Mám dotaz tu řepu oloupeme syrovou a nastrouháme a pak vaříme?sterilovat se nemusí?jinak vyzkouším už se těším:yes::yes:

sepl

7. 9. 2009 21:21

ten recept nemá chybu.kdo nepil neuveří.hlavenka.stepan@seznam.cz:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 7. 2009 15:54

Ten vývar (čirý) chutná jen čistě sladce a slabounko voní po řepě. Když se přidá aroma, opravdu nepoznáš, že není z malin, z jahod nebo z višní...Je to jen malá daň, v kupovaném sirupu musí být nesrovnatelně více chemie, protože od doby, co vařím tuhle šťávu (určitě aspoň 5 let), kupovaný sirup nemůžu - škrábe mě v krku.
No a jahody, maliny a višně používám třeba na marmošku nebo džus, tam se nahradit nedají:yes:

spagetka spagetka

4. 7. 2009 15:47

Já bych asi dala malinovou (:-p:-p), jak se znám, jen mi řekněte, proč se tam aroma přidává? Já totiž dělám bez aroma,nezkreslí to právě tu chuť řepy? Nebo myslíte, že prostě někomu vadí právě ta chuť?Ale jinak :-p:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 7. 2009 15:30

Dělám ji každý rok, jen dávám místo dvou trestí jednu. Šťáva je vynikající:yes:a kdokoliv ji pije, nevěří, že je vyrobena z červené řepy:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šťáva z červené řepy recept šťáva z červené řepy domácí šťáva z červené řepy recept šťáva z červené řepy džus z červené řepy šťáva z červené řepy recepty recept na šťávu z červené řepy malinová šťáva z červené řepy červená řepa recepty cukrová řepa červená řepa štáva řepový sirup malinová tresť stava s cervene repy malinovka z červené řepy jak se dělá šťáva z červené řepy červená řepa recepty štáva cukrová řepa recept cukrová řepa recepty recepty z červené řepy

Suroviny: řepa červená, voda, cukr krystal, kyselina sorbová, kyselina citronová, potravinářské příchutě

TopRecepty.cz

Sirup z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G690