Rebarborový džem s kiwi

cathleen Kuchařka:

3 sklenice o obsahu 7dl Zavařeniny 3 názory

43

Suroviny

6 oloupaných kiwi (300 g)
700 g oloupané rebarbory
1 kg cukru
Pektogel (Gelfix, nebo jiný vyzkoušený želírující přípravek)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru i kiwi nakrájíme na menší kousky a s trošínkou vody dáme chvíli dusit.

  2. Pak přisypeme 750g cukru a vaříme dalších 15min.

  3. Dosypeme zbylý cukr s Pektogelem a vše povaříme ještě asi 3-5min.

  4. Vřelé nalijeme do sklenic, ihned uzavřeme a necháme vychladnout. (Někdo sklenice převrací dnem vzhůru...)

Poznámka

Přidala jsem i trošku kyseliny citrónové, džemík byl pak pikantnější.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborový džem s kiwi

  • sefrovka sefrovka

    na podzim jsem dělala. Už je sněděno a moc chutnalo:-p:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Taky si myslím, že to bude super pikantní džem:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cathleen, rebarbora+kiwi musí být velmi chutná kombinace:-pjá si přečetla ten název, úplně jsem cítila tu chuť, až se mi čumina zkřivila jako bych si jí dala do pusy:-D:-))Dávám boďana:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo