Sušené houby z trouby
Našli jste v lese spoustu hříbků a nevíte co s úrodou? Usušte je v troubě a poté skladujte v zavařovacích sklenicích v chladné a suché místnosti. Budete si tak moci vychutnat hříbková jídla po celý rok.
Postup přípravy
Krok 1: Hříbky očistíme suchým hadříkem nebo ubrouskem a nakrájíme je na slabé plátky.
Krok 2: Na rošt do elektrické trouby položíme pečicí papír a plátky hub na něj rozložíme. Můžeme použít i plech.
Krok 3: Troubu vyhřejeme na 50 °C a vložíme do ní rošt s houbami. Troubu necháme asi na 10 cm pootevřenou - pokud se zavírá, zajistíme dvířka vhodným předmětem.
Krok 4: Sušíme asi 12 hodin. Usušené houby musí chrastit a lámat se.
Krok 5: Uchováváme je v suchu v uzavřené nádobě. K sušeným houbám vložíme jeden bobkový list a kuličku nového koření.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušené houby z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Rw
Moje poznámka
Sušené houby z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Rw
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 2 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 11 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 12 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 13 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 14 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 17 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 17 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 17 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 18 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 18 hodinami
Tématické fráze:
sušení hub v troubě,
jak sušit houby v troube,
suseni hub v elektricke troube,
jak dlouho sušit houby v troubě,
jak sušit houby,
sušené houby recepty,
sušené houby,
jak ususit houby v troube,
suseni hribu v troube,
sušení hub v el. troubě,
jak dlouho varit houby,
jak dlouho vařit sušené houby,
sušení hub,
jak se susi houby,
sušené houby recept,
dosušení hub v troubě,
jak dlouho sušit houby,
jak susit hriby v troube,
recepty ze sušených hub,
jak usušit houby
Suroviny:
houba hřib,
pečící papír
Komentáře (39)
jinak dvanáct hodin je podle mě fakt moc, možná je to tím deseticentimetrovým otevřením, stačí jen na tloušťku vařečky, kterou vsuneme do dvířek.
Taky je můžeme podsušit na vzduchu a do trouby zasunout jen na dosušení tak na půl hodiny
Byl to od Tebe dobrý nápad,tento typ tady přidat
Jinak už jsem k těm houbičkám nacpala kdeco - v podstatě vše podle vašich rad. Děkuji za ně.
Molů se až tak nebojím, ale jednou mi sušené houby nějak "zasmrádly" a po uvaření vůbec nebyly dobré.
Šenky,nevím,jaký pepř přidává Ivana Ch,ale já,pokud mám větší množství nasušených hříbků,tak prosypávám mletým pepřem.Takto to dělávala i moje prababička