Šunkofleky
Zázrak z obyčejných flíčků a uzeného masa zvaný šunkofleky je natolik oblíbený, že ho připravují i vyhlášení kuchaři. Pokud použijeme kvalitní suroviny, vytvoříme ze zdánlivě obyčejných šunkofleků lahodný oběd nebo večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 286 kJ / 1 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,04 g |
Tuky | 31,48 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 857 mg |
Sodík | 2,02 g |
Sůl | 4,63 g |
Sacharidy | 150,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu.
Krok 2: Do vařící vody nasypeme těstoviny a uvaříme je dle návodu na sáčku. Po uvaření scedíme.
Krok 3: Uzené maso pokrájíme na nudličky a lehce osmahneme na oleji. Potom k němu přidáme uvařené těstoviny a společně promícháme.
Krok 4: Pekáček vymažeme olejem a naplníme směsí promíchaných těstovin s masem.
Krok 5: Vejce jen lehce promícháme vidličkou se solí a pepřem, potom jimi zalijeme těstoviny.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.
Zveřejněno 30. 11. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šunkofleky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWBG
Moje poznámka
Šunkofleky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWBG
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 46 minutami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 21 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 27 minutami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 41 minutami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Hansenka před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 2 hodinami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 2 hodinami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 2 hodinami
Tématické fráze:
šunkofleky s uzeným masem,
šunkofleky s uzeným,
šunkafleky recepty z uzeného masa,
šunkafleky,
recept na dobré šunkofleky,
šumkofleky,
domácí šunkofleky,
šunkofleky recepty z uzeného masa,
šunkofleky s uzeným podle po,
šunkafleky recept,
zapečené šunkofleky,
fleky s uzeným,
recept na vyborne sunkafleky,
šunkové fleky,
fleky s uzeným masem,
šukofleky,
šunkofleky v remosce,
šunkafleky videorecept,
recept na šunkafleky,
recept šunkafleky
Suroviny:
flíčky,
uzené moravské,
olej,
vejce,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Co ale dělám je, že místo oleje vysmažím na kostičky pokrájený špek, na něj dám osmahnout kostičky uzeného a pak vmíchám scezené fleky a zaleji rozšlehaným vejcem a k tomu místo kyselé okurky raději červenou řepu, samozřejmě vlastní výroby 🙃
DOBRÝ DEN.
Zajímavá otázka , jen bych využil podle vašeho názoru mléko tak, že dám podle chuti mléko do misky, kde budu rozšlehávat ty vajíčka se solí. Pomohou ty vajíčka velmi dobře rozšlehat. Občas to tak dělávám.
Tu smetanu bych dal až třeba přímo na talíři, stejně jak případně tattarku.
ALE TO UŽ JE JEN PODLE CHUTI A ZVYKU.
,,toš tak,,
Bezvadný recept, dělám to téměř podobně a máme to skoro jako ,,sváteční jídlo,, .
Jen malá ,,vychytávka,, , fleky s masem lehce zapeču, a pak až tam dávám ty vajíčka. Oni neprotečou až na spodek a nevytvoří dolní vajíčkovou vrstvu.
A aby se mi vrchní vrstva příliš nepropekla, tak vše zakryju alobalem a až je vše zapečené, potom nasrouhám eidam , který zaplní místa kde nedošly vajíčka a přinesou vznešenou chuť.
(Ale přiznám se že mám v oblibě právě ty přepečené a zatvrdlé vrchní těstovyny, jak krásně křupou. Mám ještě všechny svoje zuby)
DĚLÁME TYTO FLEKY CO 14 DNŮ A JE JICH PLNÝ VELKÝ PLECH.
TOŠ TAK