Seitan
Na výrobu seitanu, speciality asijské kuchyně, nemusíte mít žádné speciální vybavení. Stačí vlažná voda a hladká mouka. Promýváním pšeničného těsta vznikne lehce tvarovatelná hmota, kterou můžeme nahradit živočišné bílkoviny v pokrmech.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 146 kJ / 3 620 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,00 g |
Tuky | 20,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 730,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Seitan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJVW
Moje poznámka
Seitan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJVW
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 9 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 12 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 21 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 49 minutami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 1 hodinou
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 3 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 4 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 4 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 5 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 6 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Markeeta před 6 hodinami
Česneková krémová polévka
AnetaHrda před 7 hodinami
Tématické fráze:
seitan recepty,
seitan,
šeitan recept,
recepty ze seitanu,
recepty seitan,
recept seitan,
co je seitan,
recept na seitan,
šejtan,
recept ze seitanu,
saitan,
seitan cena,
jak správně pracovat s marcipánem,
šejtan recept,
seitan řízek,
vegetariánské maso seitan recept,
jak se dela seitan,
výroba seitanu,
saitan recept,
šejtan recepty
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
koření,
omáčka sojová,
česnek
Komentáře (6)
Roman Uhrin v kuchařce "Zdravá kuchyňa v praxi" popisuje výrobu seitanu z HLADKÉ mouky a na kurzu u něj jsme ho také z hladké vyráběli.
Výsledok stojí za to a vyjde vás to oveľa lacnejšie ako hotový seitan z obchodu.