

Nadívaná kuřecí kůže
Suroviny
- 2 kuřecí kůže
- 2 kuřecí játra
- olej
- kousek cibule pokrájené na drobno
- stroužek česneku
- 2 velké krajíce staršího chleba
- 1 vejce
- mléko
- pepř
- špetka muškátového květu
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
Cibuľku smažíme na oleji, pridáme na malé kúsky nakrájané pečienky, ak nemáme, nič sa nedeje, je to chutné i tak. Namočený chlieb vyžmýkame, pridáme vychladnutú osmaženú cibuľku s pečienkou, cesnak, vajce, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú vňať.
Naplníme očistené kuracie kože, zavinieme, zvonku osolíme, môžeme posypať grilovacím korením, dáme na pekáčik, trochu podlejeme vodou, pečieme pod alobalom cca 15 minút, potom bez alobalu tiež asi 15 min - kým koža sčervenie.
Chutí teplé i studené, dá sa pekne krájať na plátky.
Poznámka od kuchařky
Uvažovala som, či to sem pridať, alebo nie. Je to vlastne recept - nerecept, určite každý z nás robieva nejakú plnku do kuraťa.
Možno sa niekto, kto tento spôsob nepozná, inšpiruje.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nadívaná kuřecí kůže
-
Kuřecí kůže jsem ještě nenadívala, ale dovedu si to představit - kdysi jsme doma chovali krůty, po jejich zabití a rozporcování nám právě kůže zůstávaly....až mě napadlo plátkem kůže zabalit šišku sekané před pečením.
-
Jitka:
-
Nadívané kuřecí kůžičky už dělám od r.2011.Byl to nápad mého manžela.Plnili jsme je mletým masem.Byly moc dobré i studené.
-
hosta:ja viem, čo je pytlík...
-
magdalenka: pod vrecúško
-
hosta:nie som si istá, kde ti to fúkam...
-
magdalenka: nepreháňaj, moja, fúkáš mi pekne pod pytlík
-
Já jsem jedla nadívanou kůži z krůtích krků a špatné to nebylo
.
-
hosta:ja dávno viem, že si šikula, vieš všetko tak s citom vycibriť...
-
Taky jsem je dělala, nádivka játrová mandlová, dospod brambory, červená cibule a zalité šlehačkou - nemělo to chybu. Nejprve jsem je dala na zádíčka, když se opekly, tak jsem obrátila a bylo to moc dobré - bod již dávno
-
Miška: som rada, že ťa recept nesklamal.
-
Tak jsem recept vyzkoušela, nemá chybu, chutnal celé rodině, snad jen jednu připomínku, bez alobalu jsem to pekla 35 minut, aby to bylo křupavoučké.
-
Včera jsem sehnala ty kůže normálně v kuřecí prodejně, večer jsem z nich zkoušela chipsy - teda nic moc. Byla jsem překvapena, kůže jsou dost velké. Dnes budu zkoušet ty rolády, jestli se mi to povede a jak nám to chutnalo, budu informovat
-
zizala: Dr. Cajthamlová má zvláštny názor na to...
-
spagetka:
Aha, já se na televizi dívám jen výjimečně
Recept je nápaditý