Ohřátí knedlíků v MW troubě

ejajama Kuchař: ejajama

Doba přípravy: 1 minuta Mikrovlnná trouba 10 názorů

Suroviny

houskové, bramborové aj. knedlíky
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Knedlíky jsem doposud ohříval klasicky, na pařáku. Starší kolegyně mi poradila, že je stačí nakrájené knedlíky na kolečka vložit do PE sáčku, pokropit pár kapkami vody (jako se kropí prádlo před žehlením), sáček přehnout a dát "vlnit" na pár desítek sekund, nejdéle půl minuty na max. výkon. Funguje to jak na houskové, tak bramborové knedlíky. Jen bramborové se musí prohřívat o pár sekund déle. Množství a dobu "vlnění" je nutné vyzkoušet.
    Knedlíky ze sáčku vysypat na talíř a přidat ohřáté jídlo. Pozor při vyndávání na talíř. Vyvalí se oblak páry!!!
    Nebezpečí opaření!

Poznámka

Je to nápad k nezaplacení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ohřátí knedlíků v MW troubě

  • casino casino

    Anketa? :-K
    Pařáček mám, ale už si nevzpomenu kdy naposledy jsem ho vařil ve vodní lázni :-)
    Vodu do sáčku nepřidávám, ale vzduchu v sáčku nechávám minimum právě kvůli menšímu odpařování vody
    Jednou "vlněné" knedlíky už opakovaně v MW neohřívám, neb opravdu ztrácejí vlhkost a jsou "natvrdlé" ;-(
    A jak vlním?
    No, na maximální výkon a podle množství vsázky po pár vteřinách od nafouknutí sáčku rukou zkusím teplotu knedlíků a podle potřeby případně ještě chvilku nechám dodělat:yes:
    Tož tak :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Aj ja som ustúpila od ohrievania knedlí v mikrovlnke, po naparovaní sú podľa mňa chutnejšie. Mám dojem, že tie z mikrovlnky chladnutím "gumovatejú" a tie z naparovania sú mäkké a vláčne stále. Nemám problém, obyčajne naparujem naraz väčšie množstvo na paráku vo veľkom hrnci. Ak sa ponáhľam a potrebuje zohriať pre jednu osobu, tiež bez problémov uplatním tento spôsob a frknem do vrecka z mikroténu rukou aj vodu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Merylas: ;-) Naše knedlíky sú iné ako vaše, môže to byť aj tým. ;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    tejaja: No, jak píšu, já jsem od toho ustoupila. Ale pokud jsi spokojená, nemusíš měnit.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Merylas: Ohrievam takto knedlíky už dávno, ale je pravda, že iba naše klasické z kysnutého cesta. https://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedl... Nemám skúsenosti s inými druhmi. Dávam do MT sáčku a úplne hore normálne previažem tak, že je tam miesto, nestriekam vodou, knedlíky majú vlhkosti dosť, pokiaľ je vrecúško uzavreté, stačí to. ;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Od takto ohřívaných knedlíků jsem po vyzkoušení ustoupila, ohřívám zase klasicky na pařáčku, připadají mi lepší. Pokud chce někdo ohřívat v sáčku, tak bych na vodu použila rozprašovač a jemně navlhčila sáček vevnitř a teprve vložila knedlíky.Volný sáček nahoře se musí přehnout a podsunout dospodu a to proto, aby se pak vznikající pára v sáčku udržela a neunikala. Sáček se nafoukne.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    MamlajdaD: no jen malo sacku je vhodnych do mikrovlnky a staci knedliky prikryt poklici do mikrovlnky a nebo obycejnym talirem (prida se vic sekund) efekt je uplne stejny

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Oskeruška: Nádobou vhodnou do MT - tím myslíte plastový hrnec do MT? S plastovou napařovací vložkou? To existuje, sama ho mám, ale nepoužívám. Jednak nevidím velký zdravotní rozdíl mezi plastovým hrncem a potravinovým sáčkem, ale možná že existuje, přiznávám, že jsem se tím ani nezabývala. Víte, když budete knedlíky ohřívat v tomto hrnci, nic tím nezískáte. Do hrnce musíte ohřát vodu v konvici, pak tam dát knedlíky, vyzkoušet, na jaký stupeň a jak dlouho mikrovlnit, nakonec vám zbyde stejné množství našpiněného nádobí, jako když knedlík ohříváte klasicky na plotně. Úspora jak časová, tak v množství použitého nádobí pak není žádná. Já ohřívám knedlíky podobným způsobem jako ejajama (autor receptu). Jen ohřívám při 500W po dobu jedena a čtvrt nebo jedna a půl minuty. Používám tuto metodu už řadu let ke své spokojenosti. Pokud ovšem chcete ze svého života odstranit všechny zdraví škodlivé věci, tak si musíte vše, co jíte, sama vypěstovat, zpracovat atd., protože přímo v potravě (ale např. i v lécích) je těch nedobrot tolik, že kdybychom o všech věděli, asi by se nám pěkně protáčely panenky. Nevykládejte si můj příspěvek ve zlém ;-)

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    a já bych doporučovala nepraktikovat..knedlíky sice ohřejete, ale do těla dostanete hromadu jedů, které se uvolní ze sáčku do jídla..to si raději pořiďte nádobu vhodnou pro ohřev v MW. Výsledek bude stejný, jen bez jedů;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Toto je spíše návod než recept, proto bych Vám doporučila přesunout ho do rubriky Tipy a triky :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: jak ohrat knedliky v mikrovlnce ohřívání knedlíků v mikrovlnce jak ohřát bramborový knedlík ohřívání knedlíků ohrev knedliku v mikrovlnce jak ohřát bramborové knedlíky jak ohřát knedlík v mikrovlnce pařák na knedlíky do mikrovlnky jak ohřát knedlík v v mikrovlnce ohřívání bramborovych knedlíků ohřev knedlíky jak ohřát knedlíky v v mikrovlnce ohřev bramborových knedlíků ohřívání bramborového knedliku jak ohřát knedlík v mikrovlnné troubě ohřívání knedlíkú v v mikrovlnce ohřátí knedlíků v mikrovlnce ohrev knedliku jak ohřát knedlíky v mikrovlnné trouby ohřát knedlík v mikrovlnce