

Yvetina falešná dršťková polévka
Suroviny 4 porce
- kuřecí kůže nebo kůže z krůty
- vývar
- olej
- cibule
- Podravka nebo jiné polévkové koření
- paprika sladká mletá
- paprika pálivá mletá
- jíška
- pepř
- sůl
- majoránka
Postup přípravy receptu
Kůži nakrájíme na kratší proužky a s nakrájenou cibulí osmahneme na trošce oleje, až cibule zesklovatí. Odstavíme a zamícháme obě papriky, přilijeme vývar, osolíme, opepříme.
Dáme asi na 15-20 minut mírně vařit. Přidáme jíšku a dochutíme polévkovým kořením, chvíli povaříme, nakonec dochutíme majoránkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rohlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Yvetina falešná dršťková polévka
-
Krůtí kůže ano, ale - konce krůtích křídel, která jsou jinak nepoužitelná, je tam jen kost a kůže. Pomalu táhnout vývar, pak obrat kůži a nakrájet na proužky. Z vývaru a kůže dršťkovku jak je kdo zvyklý. V talíři nepoznáte, že to nejsou dršťky. Nejlepší falešná kterou znám....
-
No,v každém případě zajímavý nápad...
i když pečenou kůži miluji,vařenou nevím....
-
Hmmmm. Škoda, že jsem jediná, kdo jí v rodině kůže. U nás by neprošla, ale přesto dávám bodík.Já bych si dala
-
Pekny napad na zuzitkovani drubezi kuze
4
-
-