Falešná dršťková polévka z vepřových kůží

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: 30 minut + doba varu 4 i více Polévky 0 názorů

Suroviny

vepřové kosti nebo vepř. maso z ořezu
vepřové kůže 200–250 g (i více)
sůl
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 stření cibule do vývaru
olej
1 velká cibule
2–3 PL hl. mouky
2 PL sladké papriky
1 rovnou KL drceného kmínu
½ KL pepře
½-1 KL pálivé papriky
5-8 větších stroužků česneku
1–1, 5 PL majoránky
domácí vegeta
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso, kosti a kůži dáme vařit do osolené vody s novým kořením, bobkovým listem a oloupanou cibulí vcelku, můžeme přihodit i 3–4 oloupané celé stroužky česneku. Maso a kůže by měly být měkké, ale nepřevařené. A samozřejmě, čím víc kůží a masa, tím lepší polévka.

  2. Uvařené maso, kůže a případně kosti z vývaru vyjmeme a necháme trochu zchladnout. Vývar přecedíme, hlavně pokud jsme vařili i kosti, abychom v polévce neměli případně úlomky kostiček. Kůže a maso nakrájíme na nudličky.

  3. Na pánvičce na oleji osmažíme drobněji pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mouku, osmažíme do světle žluta a přidáme do přecezeného vývaru. Hned přidáme i kmín, pepř a pálivou papriku podle chuti (pokud jsme ji nepřidali už do jíšky spolu se sladkou paprikou) a vaříme nejméně 10 minut, aby se provařila mouka.

  4. Mezitím pokrájíme maso a kůže na nudličky a přidáme do polévky. Nakonec prolisujeme česnek (nešetříme) a přisypeme majoránku (s tou také nešetříme). Necháme přejít varem a polévku máme hotovou. Kdo chce, může přidat během vaření domácí vegetu. Podáváme s rohlíkem nebo houskou.

Poznámka

Komu vepřové kůže nevadí, tak si fakt pochutná. Hlavně musíme polévku správně okořenit. Já jsem vařila z vepř. ořezu a kůže jsem měla asi ze 2-3 kg bůčku, vše nastřádané v mrazáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Falešná dršťková polévka z vepřových kůží

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: polévka z vepř.kostí

Zapomněl/a jsem heslo