

Skořicové sušenky - šneky
Suroviny 30 porcí
- 150 g hladké mouky
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
- 50 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 60 g změklého másla
- trochu soli
- 7 polévkových lžic smetany na šlehání
- Náplň:
- 90 g cukru krupice
- 1 skořicový cukr
Postup přípravy receptu
Z těchto surovin uděláme těsto (šlehačku dávejte hned po vyndání z lednice). Z těsta vyválíme placku asi 3 mm silnou.
Potřeme ji rozpuštěným máslem a posypeme náplní. Náplň trošku rukou zatlačíme do těsta. Srolujeme do rolky a dáme na 1 hodinu do mrazáku.
Po vyndání krájíme na plátky asi 5 mm silné a dáme péct na 180 °C na 8-10 min. (Samozřejmě dle trouby, já mám horkovzdušnou).
Poznámka od kuchařky
Těsto vyvaluji na potravinářské fólii, z toho důvodu, že se mi to nelepí na váleček a hlavně to potom jde s tou folii pěkně smotat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skořicové sušenky - šneky
-
Použila jsem kupované listové těsto, které jsem po vyválení pomašlovala máslem, medem a skořivým cukrem. A bylo to také moc dobré.
-
Koouky lámalo jo? Dělala jsem je dvakrát a bylo to v poho. Jednou jsem máslo měla jen změklé a podruhé rozpuštěné (ale sem jsem musela přidat trochu mouky). Tak to se divím. Těsto bylo takové vláčné.
-
Zrovna dneska jsem je zkoušela. Těsto a náplň se mi povedla.
Akorát když jsem rolovala, tak se mi těsto lámalo! Stjně jako když jsem těsto krájela (po vyndání z mrazáku) se opět lámalo.
Ale uděluji bodík, chutná skvěle! -
-
-
Kde tě je Verčo konec?