Knedlo, tofu, zelo - vegan

Amy.Stoker7 Kuchař: Amy.Stoker7

Dietní recepty , Veganské 19 názorů

Suroviny

1 balení marinovaného Tofu
1 sterilované zelí
1 polentový knedlík (koupíte ve zdravé výživě)
1 cibule
olej
hladká mouka
kmín
sůl
cukr
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si na troše oleje osmahneme cibulku, na to hodíme nakrájené zelí se špetkou kmínu a špetkou soli, dusíme, dokud zelí nezměkne. Případně podlijeme trošičku vodou.

  2. Přidáme cukr, podle Vaší chuti, já mám raději sladko-kyselé zelí. Když je zelí hotové, zaprášíme hladkou moukou, kdo má raději nezahuštěné, mouku nepřidává.

  3. Tofu vyjmeme z obalu a na nepřilnavé pánvi opečeme bez oleje z obou stran. Kdo chce, může si přidat různé koření, třeba adžiku nebo na mletá masa, ale není to vůbec potřeba.

  4. Polentový knedlík si nakrájíme na kolečka a ohřejeme v mikrovlnce nebo v pařáčku.

Poznámka

Takto připravené jídlo je nejen veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr), ale i velmi lehké, dá se použít při redukční dietě.

Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Knedlo, tofu, zelo - vegan

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    tejaja:Kdo si to muže dovolit,jíst a stráví to je O.K.mě to netráví žaludek a nemohu si pomoct.Domluvy nepomáhají.Když mu řeknu,že to je zdravé,tak mě neposlouchá a chce masíčko. Asi nejsem býložravec ani trošku.:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pravda je opäť niekde uprostred. ;-) Tofu je jednoznačne veľmi ľahko stráviteľná potravina. A aj tie nestráviteľné časti sú pre nás dôležité, kto ich prijíma málo, koleduje si o rakovinu hrubého čreva. Každú potravu pošle žalúdok ďalej, podstatné je, po akom čase. A potrava sa trávi a výživné látky vstrebávajú ďalej v tenkom aj hrubom čreve.:-) Veľmi zle je, ak potrava v žalúdku "stojí" alebo tam je pridlho.
    Tofu je zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, ale aj horčíka, vápnika, železa a vitamínov B, E...nebudem rozpisovať, to si každý vie nájsť.
    Na druhej strane veganstvo nie je plnohodnotné stravovanie, to je dokázané, pretože niektoré živiny, napr. B12, sú obsiahnuté len v živočíšnej potravine.
    Dospelý človek by ale nemal jesť mäso častejšie ako 2x týždenne. Predišiel by tak mnohým problémom a chorobám ( viem, o čom hovorím, otecko bol kedysi hospitalizovaný pre vysoký nadbytok živočíšnych bielkovín, odvtedy sa neprekrmoval mäsom ).
    Človek sa vyvinul ako všežravec, tak by mal jesť všetko, pestro, ale s mierou. Každý extrém nie je dobrý. ;-)
    Chuťové poháriky si ničíme používaním kadejakých dochucovadiel, prílišným solením a prekoreňovania potravy, nerozoznajú nám potom čisté chute. A tak zelenina je pre vysoké percento ľudí nechutná, ak to človek neprekorení alebo neplácne kus mäsa, tak je to mdlé, nechutné. Škoda, ochudobňujeme sa sami o krásne ňuansy chutí. ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Biovirus:To že je to sprosté ,tak to odpouštím,ale nadávat na vepřové, tak to ne! Vegánská strava je podle mne zločin páchaný na vlastním těle a vražda chuťových pohárku.
    Tofu mi žaludek nestráví,ať délám co dělám. Jednoduše ho pošle dál.:-D

    Odpovědět

  • Biovirus Biovirus(neregistrovaný)

    snazilka: To je proto, ze o tom nic nevis. Spravne vyvazena veganaska strave je daleko lepsi nes si zasirat telo spatne odbouratelnymi zivocisnymi tuky.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Oveska: Děkuji, určitě to zkusím :-)

    Odpovědět

  • Bessynka Bessynka(neregistrovaná)

    :-Dkarel: nevíte, co je dobrý - o moc přicházíte -

    Odpovědět

  •  Eva Eva(neregistrovaná)

    Tak to může být fakt výborný, miluju tofu, to zelí bych si udělala ale z kedlubny, mín´nadýmá, jen ten knedlík, nevím, zda seženu, díky za inspiraci, vyzkouším a těším se n TO
    :yes::-p

    Odpovědět

  • Oveska Oveska

    Jana Remkova: Můžete si ho naložit libovolně, tofu výborně přejímá chutě. Zrovna předevčírem jsem ho nakrájené na špalíčky naložila do směsi sojovky, medu, česneku, strouhaného zázvoru a oleje, opekla na suché pánvi ze všech stran a bylo to vynikající ;-)

    Odpovědět

  • p-e-t-r-a p-e-t-r-a

    Jana Remkova:Jani,marinované tofu seženeš v obchodě se zdravou výživou a nebo jsem ho kupovala i v Albertu :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi se takové recepty fakt líbí. Ne proto, že neobsahují maso, ale proto, že je to změna a ta neuškodí nikomu. Jenže naložené tofu jsem nikde neviděla. Nebo by to šlo si je naložit i sama??

    Odpovědět

  • p-e-t-r-a p-e-t-r-a

    Mňam, to bude dobrota. Jsem masožrout, ale tofu mám ráda a tohle vypadá jako dobrý nápad. Děkuji :yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    zizala: Mě masíčko !:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jitkas: :-) To je pravda, sosík tam chybí.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    zizala: tak ja osobne tofu mam rada a na fotu vypada dobre udelane. Ovsem pro milovniky "knedla, zela, vepra", tato kombinace vyvolava urcitou depresi. Alespon to "zele" mohlo byt trochu stavnatejsi. Proste to chtelo trochu sosiku.

    Odpovědět

  • karel karel(neregistrovaný)

    Oveska:tofu jsem bohužel jedl několikrát a stálo to zaprd.pokaždé

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: veganské knedlíky tofu recepty zdravá výživa vegan recepty veganské vepřo knedlo zelo vegetariánské knedlo zelo recepty z tofu vegan knedlik veganske knedlo vepro zelo veganske knedlo zelo nadýmá tofu vegetariánské knedlo zelo vepřo vegetariánské vepřo knedlo zelo tofu recepty vegan knedlik vegan recept knedle s z tofu vegan knedlíky zdravé vepřo knedlo zelo bez masa knedlo zelo vegetarianske vegetariánské knedlo vepro zelo zelí veganské

Zapomněl/a jsem heslo