Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlo, tofu, zelo - vegan

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 5. 2013 14:50

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 235 kJ / 295 kcal
Bílkoviny26,18 g
Tuky15,47 g
Vláknina8,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 726 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy9,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Takto připravené jídlo je nejen veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr), ale i velmi lehké, dá se použít při redukční dietě.

Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 2. 2015 11:24

tejaja:Kdo si to muže dovolit,jíst a stráví to je O.K.mě to netráví žaludek a nemohu si pomoct.Domluvy nepomáhají.Když mu řeknu,že to je zdravé,tak mě neposlouchá a chce masíčko. Asi nejsem býložravec ani trošku.:-D

tejaja tejaja

11. 2. 2015 10:01

Pravda je opäť niekde uprostred. ;-) Tofu je jednoznačne veľmi ľahko stráviteľná potravina. A aj tie nestráviteľné časti sú pre nás dôležité, kto ich prijíma málo, koleduje si o rakovinu hrubého čreva. Každú potravu pošle žalúdok ďalej, podstatné je, po akom čase. A potrava sa trávi a výživné látky vstrebávajú ďalej v tenkom aj hrubom čreve.:-) Veľmi zle je, ak potrava v žalúdku "stojí" alebo tam je pridlho.
Tofu je zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, ale aj horčíka, vápnika, železa a vitamínov B, E...nebudem rozpisovať, to si každý vie nájsť.
Na druhej strane veganstvo nie je plnohodnotné stravovanie, to je dokázané, pretože niektoré živiny, napr. B12, sú obsiahnuté len v živočíšnej potravine.
Dospelý človek by ale nemal jesť mäso častejšie ako 2x týždenne. Predišiel by tak mnohým problémom a chorobám ( viem, o čom hovorím, otecko bol kedysi hospitalizovaný pre vysoký nadbytok živočíšnych bielkovín, odvtedy sa neprekrmoval mäsom ).
Človek sa vyvinul ako všežravec, tak by mal jesť všetko, pestro, ale s mierou. Každý extrém nie je dobrý. ;-)
Chuťové poháriky si ničíme používaním kadejakých dochucovadiel, prílišným solením a prekoreňovania potravy, nerozoznajú nám potom čisté chute. A tak zelenina je pre vysoké percento ľudí nechutná, ak to človek neprekorení alebo neplácne kus mäsa, tak je to mdlé, nechutné. Škoda, ochudobňujeme sa sami o krásne ňuansy chutí. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 2. 2015 09:21

Biovirus:To že je to sprosté ,tak to odpouštím,ale nadávat na vepřové, tak to ne! Vegánská strava je podle mne zločin páchaný na vlastním těle a vražda chuťových pohárku.
Tofu mi žaludek nestráví,ať délám co dělám. Jednoduše ho pošle dál.:-D

Biovirus

11. 2. 2015 09:00

snazilka: To je proto, ze o tom nic nevis. Spravne vyvazena veganaska strave je daleko lepsi nes si zasirat telo spatne odbouratelnymi zivocisnymi tuky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 10. 2014 15:17

Oveska: Děkuji, určitě to zkusím :-)

Bessynka

8. 5. 2013 09:44

:-Dkarel: nevíte, co je dobrý - o moc přicházíte -

Eva

8. 5. 2013 09:31

Tak to může být fakt výborný, miluju tofu, to zelí bych si udělala ale z kedlubny, mín´nadýmá, jen ten knedlík, nevím, zda seženu, díky za inspiraci, vyzkouším a těším se n TO
:yes::-p

Oveska

8. 5. 2013 08:18

Jana Remkova: Můžete si ho naložit libovolně, tofu výborně přejímá chutě. Zrovna předevčírem jsem ho nakrájené na špalíčky naložila do směsi sojovky, medu, česneku, strouhaného zázvoru a oleje, opekla na suché pánvi ze všech stran a bylo to vynikající ;-)

p-e-t-r-a p-e-t-r-a

8. 5. 2013 06:02

Jana Remkova:Jani,marinované tofu seženeš v obchodě se zdravou výživou a nebo jsem ho kupovala i v Albertu :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 5. 2013 21:20

Mi se takové recepty fakt líbí. Ne proto, že neobsahují maso, ale proto, že je to změna a ta neuškodí nikomu. Jenže naložené tofu jsem nikde neviděla. Nebo by to šlo si je naložit i sama??

p-e-t-r-a p-e-t-r-a

7. 5. 2013 20:14

Mňam, to bude dobrota. Jsem masožrout, ale tofu mám ráda a tohle vypadá jako dobrý nápad. Děkuji :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 5. 2013 19:01

zizala: Mě masíčko !:-p

zizala zizala

7. 5. 2013 18:19

Jitkas: :-) To je pravda, sosík tam chybí.

Jitkas

7. 5. 2013 18:13

zizala: tak ja osobne tofu mam rada a na fotu vypada dobre udelane. Ovsem pro milovniky "knedla, zela, vepra", tato kombinace vyvolava urcitou depresi. Alespon to "zele" mohlo byt trochu stavnatejsi. Proste to chtelo trochu sosiku.

karel

7. 5. 2013 17:51

Oveska:tofu jsem bohužel jedl několikrát a stálo to zaprd.pokaždé

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: veganské knedlíky vegan recepty tofu recepty zdravá výživa vegetariánské knedlo zelo veganské vepřo knedlo zelo recepty z tofu vegan knedlik veganske knedlo vepro zelo veganske knedlo zelo nadýmá tofu vegan knedlíky knedlo zelo pro vegetariány knedlo zelo vegetarianske vegetariánské knedlo zelo vepřo vegetariánské vepřo knedlo zelo tofu recepty vegan knedlik vegan vege vepro knedlo zelo knedlo zelo vepro vegan recept knedliky zdravá výživa

Suroviny: tofu marinované, zelí sterilované, knedlík polentový, cibule, olej, mouka hladká, kmín celý, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Knedlo, tofu, zelo - vegan

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDyG