Nakládané tofu (á la Hermelín) - vegan

Amy.Stoker7 Kuchař: Amy.Stoker7

Dietní recepty , Veganské 7 názorů

Suroviny

1 tofu (natural, bylinkové nebo lahůdkové)
1 cibule (velká, kdo má rád hodně, vezme dvě)
10 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
grilovací koření (nebo Adžika, červená paprika, chilli nebo gyros)
olej
sůl
sklenice s víčkem
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tofu vyjmeme z obalu, opatrně podélně rozkrojíme, aby se nám hned celé nerozpadlo. Můžeme klidně ještě jednou rozpůlit, aby vznikly čtyři menší kusy. Každý kus posypeme trochou soli (nemusí být), jakýmkoliv kořením, případně potřeme chilli kořením nebo chilli pastou.

  2. Cibuli si nakrájíme na kolečka. Do sklenice si dáme nejdříve 2 kusy okořeněného tofu, posypeme cibulí a poté zbylé dva kusy, opět navrch cibuli a zalijeme olejem, aby bylo vše ponořené. Já navrch ještě zasypávám kořením, ať to má lepší chuť.

  3. Sklenici zavřeme a necháme cca dva týdny někde ve skrytém koutě lednice, ať nás to moc neláká, a když to vydržíme, čeká nás úžasná bašta :-)

    Recept jsem okoukala na veganských stránkách níže uvedených. Trochu jsem si receptík upravila a můžu doporučit :-)

Poznámka

Takto připravený sýr bez sýru je veganský, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).

Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládané tofu (á la Hermelín) - vegan

  • Alexiss Alexiss

    zelda: v Kauflandu neuzené za dvacku, dnes jsem jej kupovala :-)

    Odpovědět

  • zelda zelda(neregistrovaná)

    kde sezenu Tofu? vim,co to je a vim jak to vypada,ale nikdy jsem ho nekupovala....

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Tohle je nápad za všechny prachy, tofu velmi dobře přijímá chuť koření a po dvou týdnech v oleji musí být famózní :yes::-K.

    Odpovědět

  • IvanaLK IvanaLK

    Vypadá to velmi dobře :-) K@atka: Myslím, že uzené tofu už má svou chuť, která by neladila s naložením. Z čistého tofu to dle mého názoru bude nejlepší :-)

    Odpovědět

  • K@tka K@tka

    Jejda, tak to vypadá přímo famózně! I když nejsem vegan ani vegetarián, sbíhají se mi všechny sliny v puse. Jen v lednici mám teď zrovna tofu uzené - dalo by se naložit i to, nebo nepřijme tolik chuti?

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    tak do toho pujdu urcite ;-) Jak dlouho by tofu melo byt nalozene?

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Už mám naložený skoro 2. týden.. dneska jsem poprvé ochutnala a super, takže doporučuji všem, co jim chutnal klasický hermelín a z nějakého důvodu už ho nemůže nebo nechce. :)))
    Pouze jsem přidala ještě česnek, bobkáč, nový koření a pepř, tak jak se dává do klasiky.

    Odpovědět

Tématické fráze: naložené tofu naložené tofu recept jak naložit tofu veganský hermelín použití tofu nakládné tofu recept nakládané uzené chilli tofu recepty tofu nalozene nalozene z tofu tofu recepty pro vegany vegan sýr recept nakladaný hermrlin naložený tofu naložené tofu ala hermelín naložený sýr tofu kde sezenu tofu nakládané uzené tofu recept na naložené tofu vegansky nakladany syr