Buchta z rebarbory a borůvek
Kyselá chuť rebarbory dokonale vyvažuje sladkou chuť moučníků a v poslední době je tak velice oblíbeným komponentem při pečení různých řezů a koláčů. Kombinace borůvek, rebarbory a křupavé drobenky na jemném těstě je v této buchtě velice osvěžující a příjemná.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 931 kJ / 5 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,88 g |
Tuky | 225,31 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 529 mg |
Sodík | 335 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 884,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a prosejeme přes síto. Přidáme cukr krystal, mléko, olej, vejce a vypracujeme řidší těsto.
Krok 3: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Borůvky omyjeme. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 4: Připravíme drobenku. Mouku smícháme s cukrem. Přidáme rozehřáté máslo a promícháme tak, aby vznikla drobenka.
Krok 5: Připravené těsto vylijeme do pekáče, poklademe rebarborou, borůvkami, pocukrujeme a posypeme drobenkou.
Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, která po zapíchnutí do moučníku musí vyjít suchá.
Zveřejněno 26. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta z rebarbory a borůvek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXJ3
Moje poznámka
Buchta z rebarbory a borůvek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXJ3
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 18 hodinami
Rajčatové lasagne
Přidáno před 20 hodinami
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno 6. 8. 2025 08:00:02
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno 6. 8. 2025 06:20:00
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno 6. 8. 2025 06:02:49
Lehká cuketová polévka
Přidáno 6. 8. 2025 06:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí přírodní řízek na hořčici
mafinka888 před 6 minutami
Španělský ptáček
1vaclav před 51 minutami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
Rapljan před 52 minutami
Vepřové na houbách
josef.ridic před 57 minutami
Španělské ptáčky
1vaclav před 57 minutami
Krtkův dort na plechu
Dana89 před 2 hodinami
Vláčné řezy s pudinkem a ostružinami
hanacka před 5 hodinami
Švestková čokoláda
sulckax612 před 15 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
dalida před 17 hodinami
Brynzovníky
Jan Nemec před 18 hodinami
Tématické fráze:
buchta z rebarbory,
rebarbora recepty na buchtu,
bublanina z rebarbory,
rebarbora buchta,
buchta s rebarbory,
buchta z rebarbory recept,
recept na buchtu z rebarbory,
buchty z rebarbory,
recept buchta z rebarbory,
hrnickova buchta z rebarbory,
buchta rebarbora,
co udelat z borůvek,
recept na rebarborovou buchtu,
recept na rebarborovou buchtu,
rebarbora bublanina,
recept buchta s boruvky,
rebarborová buchta hrníčková,
bublanina rebarbora,
recepty na rebarborovou buchtu,
rebarbora recepty
Suroviny:
cukr krystal,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
máslo,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
borůvky,
rebarbora,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (7)
zizala: Díky.
"Rebarboru jsem blanšírovala. "
No a proč?
Kreceptu bych podotkla, že by ses mu měla více věnovat a pěkně rozepsat, uvědom si, že je tu plno začínajících kuchařinek a ty by s tím strohým popisem měli problém-jak udělat těsto, jak udělat drobenku, na kolik stupňů péct a na jak dlouho, alespoň přibližně, atd.tak se polepši a pak ti dám boda, buchta bude jistě dobrá