Plněné papričky podle mé babičky
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a připravte si doma tuto obědovou klasiku. Podle našeho receptu se vám zaručeně povede.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 568 kJ / 1 809 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 133,98 g | 
| Tuky | 125,59 g | 
| Vláknina | 11,58 g | 
| Cholesterol | 619 mg | 
| Sodík | 681 mg | 
| Sůl | 1,41 g | 
| Sacharidy | 32,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mleté maso osolíme a opepříme, smícháme ho s oloupanou a drobně nakrájenou cibulí, vajíčkem, trochou strouhanky, lžicí hořčice, česnekem. Můžeme přidat i majoránku.
	Krok 2: Papriky očistíme a naplníme připravenou směsí, poté je rozmístíme do pekáčku, pokapeme olejem, potřeme rajským protlakem a posypeme nakrájenými rajčaty.
	Krok 3: Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 190 °C. Asi po 20 minutách podlijeme vodou a znovu přikryjeme alobalem.
	Krok 4: Cca po hodině pečení (od začátku) odstraníme alobal a necháme papriky ještě 30 minut dopéct, aby chytly barvu.
	Krok 5: Podle požadovaného množství a konzistence výpeku můžeme znovu podlít, případně přidat další protlak, rajčata.
	Krok 6: Hotové papriky můžeme podávat s knedlíkem, rýží, nebo těstovinami, vydatně polité lehce pikantním výpekem.
Zveřejněno 30. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Plněné papričky podle mé babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LG6A
Moje poznámka
					
				
Plněné papričky podle mé babičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LG6A
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							plněné papriky od babičky, 
						
						
							plněné papriky podle babicky, 
						
						
							letní plněná paprika, 
						
						
							plněné papriky s rajskou podle babičky, 
						
						
							plněné papriky s rajskou od babičky, 
						
						
							plněné pálivé papričky, 
						
						
							plnene papriky jako od babicky, 
						
						
							plněné pálivé papriky, 
						
						
							plněné papriky babicky, 
						
						
							plnene papricky, 
						
						
							recept na plněné  papriky podle babičky, 
						
						
							plněná paprika podle babicky, 
						
						
							plněné papriky s rajskou, 
						
						
							plnena paprika od babicky, 
						
						
							slovenské plněné papriky, 
						
						
							plnen paprika recept babiiek, 
						
						
							plněné papriky s rajským protlakem, 
						
						
							papričky recept, 
						
						
							recept papričky, 
						
						
							plněné papriky dle babičky
						
					
						Suroviny:
						
							paprika čerstvá zelená, 
						
						
							maso mleté, 
						
						
							cibule, 
						
						
							vejce, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							česnek, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							rajče, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
Komentáře (34)
http://www.nasipsi.eu/
Podle mne je lepší když se použijí pálivé papriky, je to pak mírně pikantní.