Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 456 kJ / 1 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,59 g |
Tuky | 116,18 g |
Vláknina | 12,22 g |
Cholesterol | 363 mg |
Sodík | 147 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 46,30 g |
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Krok 2: Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru. Krok 3: Zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme. Krok 4: Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem.
Rajčata bez semen a vnitřku zbavené papriky, nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme. Krok 5: Maso přeléváme omáčkou, pozor - maďarské omáčky nejsou vůbec husté.
Ozdobíme restovanou zeleninou. Krok 6: Jako přílohu zvolíme vynikající noky.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí perkelt I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69Q
Moje poznámka
Kuřecí perkelt I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69Q
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 15 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Tématické fráze:
perkelt z kuřecího masa,
drůbeží perkelt,
kuřeci perklet,
perkelt z kuřat,
perklet,
kuřecí horní stehna,
kureci stehna jako perkelt,
maďarský perkelt,
madarsky perkelt recept,
kuřecí horní stehna recept,
perkelet,
kuřecí stehna horní,
hovězí perkelt recept,
kurací perkelt,
kuřecí horní stehna recepty,
recept na maďarský perkelt,
kereci perklet,
kuřecí perkelet,
kuřecí perketl,
kureciperkelt
Suroviny:
stehno kuřecí,
olej,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
smetana,
sůl,
pepř mletý,
lusk paprikový,
rajče,
olej,
smetana zakysaná
Komentáře (1)