Jehněčí plíčky v omáčce
Vnitřnosti jsou plné minerálních látek a vitamínů. Jsou však náročnější na přípravu a také mnohdy na seznamu pokrmů, které lidi nemají rádi. Pokud však mezi ně nepatříte, zkuste tento recept na jehněčí plíce v česnekové omáčce s bylinkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 730 kJ / 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,23 g |
Tuky | 2,90 g |
Vláknina | 52,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 81 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 126,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pľúcka narežeme na plátky asi 1 cm hrubé.
Krok 2: Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme papriku, rascu, provensálske bylinky a bazalku a krátko opražíme.
Krok 3: Na túto zmes uložíme plátky pľúcok a osolíme ich. Podlejeme vodou a dusíme domäkka (v tlakovom hrnci cca 20 minut).
Krok 4: Mäkké pľúcka vyberieme na tanier a omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Dochutíme vínnym octom a cesnakom a vložíme späť plátky pľúcok. Necháme krátko jemne prevrieť. Podávame s nokami.
Zveřejněno 21. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí plíčky v omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5kB
Moje poznámka
Jehněčí plíčky v omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5kB
Nejnovější recepty
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 1 hodinou
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 23 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno 10. 7. 2025 06:47:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 1 hodinou
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 2 hodinami
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 3 hodinami
Cukeťák II
xSarka před 4 hodinami
Uzená zelňačka
Vašek před 4 hodinami
TOP Banánový chlebík
danila před 5 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
Sally.K51 před 5 hodinami
Masové kuličky na kedlubnách
Liduš před 5 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 8 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí plíčky,
jehněčí plíčky na smetaně,
pličky jehněčí,
jehněčí plíčka,
jehněčí plíčka na smetaně,
jehněčí maso recepty,
"jahnacie pľúcka",
recept na jehněčí pličky,
plíčky na kyselo,
jehněčí omáčka,
jehněčí mas recepty,
pličky jehnči na smetaně,
jehneci plicka recept,
omáčka z plíček,
omáčka z jehněčích vnitřností,
nejlepší pličky omáčka recept,
jahnacie plucka recept,
jehneci plice,
jehněčí omáčky,
omáčka z jehněčího
Suroviny:
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
solamyl,
kmín mletý,
koření provensálské,
bazalka čerstvá,
olej,
sůl,
ocet vinný červený
Komentáře (10)
Ale mě spíše zaujalo,že ten pajšlík krájíš na plátky v syrovém stavu.Jehněčí jsou sice o něco menčí,než vepřová,která používám já,ale určitě vařená vcelku nabydou stejně
Bod je jasný