Zamilovaná Panzanella s kapary

Elizabeth89 Kuchařka: Elizabeth89

Doba přípravy: 10 min 1 porce Saláty 13 názorů

Suroviny

1-2 měkká, dobře uzrálá rajčata
čerstvou petrželovou nať
1 malou cibuli (ideálně červenou)
hrst drobných poupat kapary ve slaném nálevu
špetka soli
trochu čerstvě mletého pepře
Na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce vinného octa
stroužek česneku
Na srdíčkové krutony:
3 plátky toastového chleba (klidně i tmavého)
cca 2 lžíce olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme srdíčkové krutony. Plátky toastového chleba trochu rozválíme válečkem a srdcovým vykrajovátkem vykrajujeme malá srdíčka (na 1 plátek se mi vešla 4, ale příště bych asi udělala menší, líp by se to pak se salátem míchalo).

  2. Každé srdíčko z obou stran lehce natřeme olivovým olejem a dáme opéct (na pánvičce, v troubě), já použila toustovač s grilovacími plochami. Opečeme dozlatova.

  3. Do mísy nakrájíme omytá rajčata, přidáme pár koleček cibule a nasekanou petrželovou nať (případně i ředkvičky, okurku na tenké půlměsíčky, co máte rádi).

  4. Z olivového oleje, vinného octa a rozetřeného česneku ušleháme zálivku a přidáme k zelenině. Dobře promícháme, můžeme podle chuti lehce dosolit nebo opepřit a naložíme na talíř.

  5. Na talíři k salátu můžeme přidat trochu kapary (předem raději opláchněte, pokud byly ve slaném nálevu) a srdíčkové krutony.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zamilovaná Panzanella s kapary

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Salátek je vynikající,:yes: dnes jsem ho měla jako lehký oběd po víkendovém hodování a určitě ho zopakuji. Přidávám foto jako důkaz, pokud mohu.:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Určitě bude salát moc chutný:-p:yes:a máš to milounce načančáno:-*:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Očím lahodící salát a musí být chutný :yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • zizala zizala

    Majka8: Nechápu, proč se mračíš? Jitkas jen vysvětluje, nekárá, tak oč jde? Když někdo žije v Itálii a tu kuchyni zná velmi dobře, může přece podotknout, kde je chyba nebo jak to dělat lépe ;-) A i kdyby v Itálii nežila a znala to, tak přece může napsat, ne?

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Velmi pěkné a nápadité, jsi šikovná ;-):-p:-K +4:yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    :-//Jitkas:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Ne, ty srdicka jsou perfektni, jen mi tam chybi ta bazalka. Tu tam davaji vsude, at v Rime, Milane ci Florencii a ja tez. Proste k panzanelle patri. A nedelam z toho absolute vedu, je to jen panzanella a ja nejsem z Toskanska, ze? Vetsinou plati, kdyz nekdo "predela recept", mel by zachovat podstatu. Dejme tomu ceska bramboracka. Zelenina muze byt variabilni (tedy krom brambor), ale koreni by melo zustat to typicke, jinak to uz neni ceska bramboracka.

    Odpovědět

  • Elizabeth89 Elizabeth89(autor receptu)

    Jitkas: To je asi stejné, jako se u nás v každé vesnici dělá trošku jinak "slovácká kyselice" a všichni se hádají, jestli tam patří brambory, klobása a tak. Ale zrovna Panzanella je podle mě svou podstatou "very friendly" různým personalizacím, rozhodně není třeba dělat z toho vědu, co přesně tam patří a co ne. Základ jsou správně rajčata, zálivka z oliv.oleje a vinného octa, chleba a bylinky - dál ať si tam každý přidá, co chce a co má rád, ať už je to okurka, celer nebo třeba ančovičky ;-) Ano, moje srdíčka jsou tak trochu úlet, ale proč ne? I v Itálii tam někdo dává chleba opečený a někdo ho předem namáčí, takže je z něj spíš chlebová kaše :-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Panzanella v hodne osobnim pojeti, coz chapu, nebot zmena je zivot. Ta prava pochazi z Toskanska, je hodne odlisna, co v teto postradam je salatova okurka (mohu i ozelit) a hlavne hrst cerstve bazalky, natrhane na vetsi kusy. Tak ta je dulezita, da ji prave tu spravnou chut.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:inspirativní:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Elizabeth89 Elizabeth89(autor receptu)

    jj, na blbinky jsem já generál :-8:-D a děkuju :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    taková "blbinka", a táák hezky to vypadá:-):-):yes::yes: jíme i očima... krásně naservírováno:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: salát panzanella panzanella panzanella recept do čeho se dava kapary kotleta po itálii s kapary kam dát kapary kapary recept recept panzanella s rajčaty a kapari panzanella salat zamilované recepty zamilovaný muž obrázky kam se dávaji kapari recept

Zapomněl/a jsem heslo